Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Οι ισραηλινές δυνάμεις μάχονται με Παλαιστίνιους μαχητές στη νότια Γάζα

 


  • Τα τελευταία ισραηλινά χτυπήματα σκοτώνουν 66 Παλαιστίνιους, λένε οι γιατροί
  • Τα τανκς πιέζουν βαθύτερα νότια του θύλακα της Γάζας
  • Ο διευθυντής της CIA συναντά περιφερειακούς διαπραγματευτές
ΚΑΪΡΟ, 28 Ιουλίου (Reuters) - Ισραηλινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από αεροπορικές επιδρομές πολέμησαν ομάδες Παλαιστινίων μαχητών γύρω από την πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, καθώς συνέχισαν μια εβδομαδιαία επιχείρηση που είπαν ότι σκοπό είχε να εκκαθαρίσει τους ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς.
Μια εβδομάδα αφότου δόθηκε εντολή στους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή, τανκς έσπρωξαν τις πόλεις Al-Karara, Al-Zanna και Bani Suhaila, ανατολικά του Khan Younis, όπου οι γιατροί είπαν ότι τουλάχιστον 34 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά χτυπήματαΟι κάτοικοι ανέφεραν σκληρές μάχες καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι, πολλοί εκτοπισμένοι πολλές φορές, κατευθύνθηκαν προς τις υπερπλήρες περιοχές στο Al-Mawasi νοτιοδυτικά του Khan Younis και προς τα βόρεια προς το Deir Al-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
Οι μέρες των μαχών στο Khan Younis υπογράμμισαν τη σκληρή αντίσταση που αντιμετώπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις σχεδόν 10 μήνες μετά τις επιθέσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσαν την εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα.Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για την απόκρυψη μαχητών σε περιοχές αμάχων και λέει ότι οι δυνάμεις του κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν τις απώλειες αμάχων.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους, Philippe Lazzarini, είπε ότι οι εντολές εκκένωσης του ισραηλινού στρατού επιδεινώνουν τα δεινά των Παλαιστινίων.
«Πολύ συχνά, οι άνθρωποι έχουν μόνο λίγες ώρες για να πακετάρουν ό,τι μπορούν και να ξεκινήσουν από την αρχή, κυρίως με τα πόδια ή σε ένα γεμάτο καροτσάκι με γαϊδούρια για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα», είπε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.Μια αεροπορική επιδρομή σε μια περιοχή με σκηνές στο Al-Mawasi, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστική ασφαλής ζώνη όπου ο στρατός έχει πει στους ανθρώπους να μετακομίσουν, σκότωσε πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού τεσσάρων μηνών που ονομάζεται Maria Abu Ziada, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι γνώριζε την έκθεση και την εξέτασε.
Ο στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση στο Khan Younis ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρουκετών από ένοπλους μαχητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...