Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία μπορεί να εισέλθει στο Ισραήλ για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους

 Από το Reuters

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παρευρίσκεται σε στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 ως απάντηση σε ένα βραχύβιο πραξικόπημα ελληνικής έμπνευσης, στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο, στη διαιρεμένη πόλη της Λευκωσίας
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παρευρίσκεται σε στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 ως απάντηση σε ένα βραχύβιο πραξικόπημα ελληνικής έμπνευσης, στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο, στη διαιρεμένη πόλη Λευκωσία, Κύπρος, 20 Ιουλίου 2024. REUTERS /Γιάννης Κούρτογλου/ Δικαιώματα άδειας αγοράς φωτογραφίας αρχείου, ανοίγει νέα καρτέλα
ΑΓΚΥΡΑ, 28 Ιουλίου (Reuters) - Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία μπορεί να εισέλθει στο Ισραήλ όπως είχε κάνει στο παρελθόν στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αν και δεν διευκρίνισε τι είδους παρέμβαση πρότεινε.
Ο Ερντογάν, ο οποίος υπήρξε σφοδρός επικριτής της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα , άρχισε να συζητά αυτόν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που επαινούσε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του.
"Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορεί να κάνουμε παρόμοια με αυτούς", είπε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση του κυβερνώντος Κόμματος του ΑΚΡ. πατρίδα του Ριζέ."Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό... Πρέπει να είμαστε ισχυροί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα", πρόσθεσε ο Ερντογάν στην τηλεοπτική ομιλία.
Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ΑΚ δεν απάντησαν στις κλήσεις που ζητούσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχόλια του Ερντογάν. Το Ισραήλ δεν έκανε αμέσως κανένα σχόλιο.
Ο πρόεδρος φάνηκε να αναφέρεται σε ενέργειες του παρελθόντος της Τουρκίας.
Το 2020, η Τουρκία έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Abdulhamid al-Dbeibah, ο οποίος ηγείται της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη, υποστηρίζεται από την Τουρκία.
Η Τουρκία αρνήθηκε κάθε άμεσο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά είπε πέρυσι ότι χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα», συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του εκσυγχρονισμού, για να υποστηρίξει τον στενό της σύμμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...