Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Απίστευτο: Έθαψαν ζωντανά ζώα με πανώλη στα Τρίκαλα-Μήνυση από Κουρέτα UPD

 πρόβατα - πανώλη

Σοβαρή καταγγελία για παράνομη θανάτωση και ταφή αιγοπροβάτων | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Πρωτοφανής καταγγελία εν μέσω αναστάτωσης για τα κρούσματα • Ξηλώθηκε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας • Αναζητούνται ποινικές ευθύνες.

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τα απανωτά κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα της Θεσσαλίας, με μια σοβαρότατη καταγγελία να απασχολεί τις τελευταίες ώρες.

Δικηγόρος κατήγγειλε ότι αρκετά ζώα που είχαν μολυνθεί με την ασθένεια θάφτηκαν, πρακτικά, ζωντανά και χωρίς να τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Πρόκειται για την πρώτη κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Καλαμπάκας όπου εντοπίστηκε αρχικά η νόσος

Το θέμα ανέδειξε χθες η ιστοσελίδα documentonews παρουσιάζοντας και αποκλειστικές φωτογραφίες, ενώ η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή των Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απομακρύνθηκε από τη θέση του ήδη ο προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Τρικάλων.

Πηγή: Documento
ADVERTISING

Η καταγγελία της δικηγόρου Χριστίνας Μητρονάτσιου στο Documento ανέφερε ότι ανοίχτηκε ένας λάκκος μέσα στον οποίο πέταξαν τα ζώα, τα οποία είχαν αναισθητοποιηθεί, αλλά δεν είχαν θανατωθεί, τα σκέπασαν με μαρμαρόσκονη και στη συνέχεια τα έθαψαν. Στην περιοχή έχει αρχίσει να αναδύεται έντονη δυσοσμία, ενώ οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι αρκετή.

Πηγή: Documento

Σύμφωνα πάντα με την κ. Μητρονάτσιου υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών παραδέχθηκαν πως η διαχείριση του περιστατικού έγινε με τελείως λανθασμένο τρόπο. 

Πηγή: Documento

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας αντέδρασε και κατέθεσε μήνυση για την παράνομη θανάτωση και υγειονομική ταφή των ζώων.

Σε δηλώσεις του εξήγησε πως χρειάζεται διερεύνηση του περιστατικού μετά τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

«Οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί να αντιμετωπίσει τις ποινές που προβλέπονται» εξήγησε ο κ. Κουρέτας.

Εντατικοί έλεγχοι και παρέμβαση εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε την πρώτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης με την εισαγγελία να ζητά προκαταρκτική έρευνα για το πώς, πότε και ποιος έβαλε τα μολυσμένα αιγοπρόβατα στη χώρα. 

Οι έλεγχοι, την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα κρούσματα φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί μέσω στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, δηλαδή η νόσος δεν έχει ξεφύγει προς το παρόν από την περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...