Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Και νέο κόμμα και νέα γραφεία

 



kaselakis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Τι ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με δημοσιεύματα

Και νέο κόμμα και νέα γραφεία

Διαψεύσεις από τον τ. πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με μεγάλη καθυστέρηση ● Καλεί σε «δημοκρατική επαγρύπνηση» απέναντι στη «λάσπη» των αντιπάλων του ● Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας του Σαββατοκύριακου που πέρασε, όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε, ξανά, ο Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να μιλά για την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα -εις βάρος, μάλιστα, του ΣΥΡΙΖΑ- και με εξασφαλισμένους πόρους. Η διάψευση εκ μέρους του αποπεμφθέντος προέδρου ήταν δεδομένη, ο οποίος ξεκινά πάντως «νέα πορεία» κατά δήλωσή του, ενώ ατενίζει το πολιτικό μέλλον του από γραφεία που μόλις νοίκιασε.

Τα δημοσιεύματα

Αναλυτικά, το Σάββατο στα «Νέα», στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, δημοσιεύθηκε ένας διάλογος που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με συνομιλητές που επεδείκνυαν έντονο, δημοσιογραφικό θα έλεγε κανείς, ενδιαφέρον για την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στο ερώτημα, εν προκειμένω, για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, ο τ. αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης φέρεται να απαντά ότι «στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5% δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου “ΣΥΡΙΖΑ”. Ενός κόμματος δηλαδή το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ». Ο διάλογος -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- πήγε και ένα βήμα πιο πέρα, καθώς στο ερώτημα με τι λεφτά θα σχηματίσει το καινούργιο κόμμα -υπολογίστηκε ότι απαιτούνται 15 εκατ. ευρώ- ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται να λέει: «Θα βρεθούν», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι ώρες περνούσαν και το επιτελείο Κασσελάκη δεν προχωρούσε σε κάποια διάψευση, αντιθέτως ενημέρωνε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την περιοδεία του στη Μακεδονία. Τελικώς, οι πρώτοι από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που αντέδρασαν, λίγο πριν από τις 4 μ.μ., ήταν στελέχη της νέας πλειοψηφίας, που επισήμαιναν τη σιωπή και τη μη διάψευση τόσο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όσο και ενός άλλου από την κυριακάτικη «Real News», σύμφωνα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης νοίκιασε γραφεία στην οδό Πειραιώς, συνολικής έκτασης 1.500 τετρ. μέτρων. Κατά την άποψη των συγκεκριμένων στελεχών, «ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας».

Επαιξαν... καθυστερήσεις

Η πρώτη αντίδραση του επιτελείου του τ. προέδρου ήλθε λίγο πριν από τις 6 μ.μ., μετά δηλαδή και τις αιχμές των εσωκομματικών αντιπάλων. Πρόκειται για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευση», έλεγαν συνεργάτες του, για να ακολουθήσει η συνολική αντίδραση, στο X, του Στ. Κασσελάκη μία ώρα μετά. Σύμφωνα με αυτήν και «επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα, δηλώνω ξεκάθαρα:

● Να “εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%” δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία. Με δύο διασπάσεις και “λευκή απεργία”, ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές.

● Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου» (σ.σ.: ο αποκλεισμός του παραμένει πάντα πάνω στο τραπέζι…).

Και, εν κατακλείδι, «όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω.

● Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν “θα τα βρω” είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη Ν.Δ. και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική. Βλέπουν ότι η κοινωνία τούς καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους», κάλεσε, τέλος, τους υποστηρικτές του

Με νεότερη διαρροή του κασσελακικού στρατοπέδου, για την ενοικίαση των γραφείων εν προκειμένω, διευκρινιζόταν ότι «στους χώρους αυτούς θα στεγάζονται ο ίδιος, οι συνεργάτες του και όσοι είναι δυνατόν από τους χιλιάδες εθελοντές που ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στο site της υποψηφιότητάς του». Επιπλέον, «το μισθωτήριο είναι σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Η ενοικίαση έγινε, καθώς από κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα emails του μέσα σε μια νύχτα». Η ίδια διαρροή κάνει λόγο για «εσφαλμένες πληροφορίες», χωρίς να εξηγεί πάντως ποιες είναι αυτές.

Σήμερα, αναμένεται νέος γύρος αντιδράσεων από τα στελέχη της νέας πλειοψηφίας, ήδη πάντως το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Μπουλέκος θέτει δύο ερωτήματα στον Στέφανο Κασσελάκη: «Δήλωσες ή δεν δήλωσες σε ομοτράπεζό σου ότι για να φτιάξεις το δικό σου κόμμα (που σίγουρα δεν θα ανήκει ιδεολογικά στο προοδευτικό τόξο) πρώτα πρέπει να διαλύσεις τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; Νοίκιασες ή δεν νοίκιασες γραφεία για να στεγάσεις το εγχείρημά σου; Σε αυτά πρέπει να απαντήσεις στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», καταλήγει.

«Η πορεία ξεκίνησε!», επισήμαινε την ίδια ώρα ο τ. πρόεδρος από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία καλώντας σε «δημοκρατική επαγρύπνηση τώρα». Μολονότι επισήμως διαβεβαιώνει πως ο ρόλος του είναι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξαιρετικά επιθετικός κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του: «Να μην ακούτε τη λάσπη τους. Να μην ακούτε τις κατηγορίες τους. Βλέπετε το μόνο που έχουν να προσφέρουν. Δυστυχώς για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μόνο προσωποπαγές μίσος». Ενώ εμφανίζει εαυτόν συνέχεια του προκατόχου του, αφού κληρονόμησε, όπως είπε, το σύνθημα από τον Αλέξη Τσίπρα, «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας».

Περιοδείες

Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογράμμισε από τη δική του πλευρά ο Σωκράτης Φάμελλος. Περιοδεύοντας στην Ηλεία, με τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό στο πλευρό του, συζήτησε με φορείς και πολίτες τοπικά ζητήματα, όπως τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη του Πύργου, η υποστελέχωση του νοσοκομείου της πόλης και η μείωση του πληθυσμού-ερήμωση της υπαίθρου στους ημιορεινούς και ορεινούς οικισμούς της περιοχής.

Στην Πελοπόννησο (Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα) περιόδευσε, τέλος, και ο Παύλος Πολάκης. Η πρόσκλησή του, πάντως, «σε όλο τον κόσμο των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ανθρώπων που περπατάει στον δρόμο, να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές στις 24 Νοέμβρη», προκάλεσε την μήνιν του στρατοπέδου Κασσελάκη. Επόμενη μαζική συγκέντρωση για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο Δημαρχείο Περιστερίου, την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν

  ΑΠΕ-ΜΠΕ ...