Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Επιμένει στην εκτροπή, «πουλάει τρέλα» για Σαμαρά

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στηn ενημέρωση των πολιτικών συντακτών | ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ


Αλαζονείας συνέχεια από Μαρινάκη, ο οποίος δεν απάντησε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Συνέχεια στην αλαζονεία και την προσβλητική συμπεριφορά προς την αξιωματική αντιπολίτευση και κατ΄επέκταση την κοινοβουλευτική και συνταγματική τάξη δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνέχεια της πρόκλησης Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως αναμενόταν, ρωτήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για την πρωτοφανή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα κατά την ομιλία του Νίκου Παππά.

Η απάντηση ήρθε σε ανάλογα προκλητικό ύφος με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει ότι «ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί». 

Προσπάθησε, βέβαια, ελαφρώς να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει ούτε επιλέγει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά πέρασε γρήγορα στο παρασύνθημα υποστηρίζοντας «πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν θυμάμαι ξανά, έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα αμετάκλητα και ομόφωνα κατά των θεσμών και αυτό που έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές και τις δικές του και της παράταξής μας[…]».

Δεν σχολιάζει και δεν απαντά

Ρωτήθηκε, φυσικά, και για τον νέο γύρο σύγκρουσης, έστω και εξ αποστάσεως, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, όμως έδειξε πως η γραμμή του Μαξίμου παραμένει να μείνουν χαμηλά οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού πόσω μάλλον κύκλων του, όμως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η συνοχή της κυβέρνησης δεν απειλείται.

«Έχω πει πολλές φορές και ιστορικά πλέον μπορούν να γίνουν και πολύ πετυχημένες συγκρίσεις, γιατί υπάρχουν δείγματα γραφής ότι δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση και μάλιστα κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε.

Αυτός είναι ο στόχος. Οι βουλευτές μας με τις παρεμβάσεις τους, με τις ερωτήσεις τους στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές[…]» ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα πάνε… δεξιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η τρέλα του Άδωνη και η πρόταση Κακλαμάνη

Κι αν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αναμενόμενο, το βραβείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας μάλλον πηγαίνει στον υπουργό Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σημερινή του τοποθέτηση στον ΣΚΑΪ «εξαφάνισε» την κόντρα Μητσοτάκη - Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμη και όταν ρωτήθηκε για την απάντηση Σαμαρά και για τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «σχολίασαν κάτι κύκλοι Σαμαρά, δεν ξέρω τι κύκλοι». Ως μετρ των ελιγμών ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας «εάν με ρωτάτε, έχει πραγματικό ζήτημα η ΝΔ; Δεν έχει. Γιατί παραπολιτικά δεν μπορώ να σχολιάσω».

Ενωτικός επιχείρησε, από την πλευρά του να εμφανιστεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας από το κανάλι της Βουλής «η αιτία δεν πιστεύω ότι είναι ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Πιστεύω ότι είναι οι κακές σχέσεις στη χημεία των δύο που έχουν αναμειχθεί. Οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν κακείθεν».

Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. έκανε και πρόταση να συνομιλήσουν οι δυο τους για να λυθούν τα θέματα.

«Σηκώνεις το τηλέφωνο, λες έλα να σε δω να συζητήσουμε, τα συζητάς και βρίσκεις λύση. Αυτή είναι η άποψή μου. Συνήθως αυτό που είναι στη νούμερο ένα θέση παίρνει και την πρωτοβουλία» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιμένει στην εκτροπή, «πουλάει τρέλα» για Σαμαρά

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στηn ενημέρωση των πολιτικών συντακτών | ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24.10....