ΤΡΕΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ-2/Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΠΟΣΟ ΤΡΕΛΛΑ ΑΡΑΓΕ....ΟΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ.....ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ....
ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ....ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2016....ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ......ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
18. Κι ενώ η επίσκεψη εξελίσσεται ομαλά στο “hot spot” της Μόριας,…. Ξεσπά αιφνιδιαστικά μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, με ανακοινώσεις της τουρκικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας σχετικά με την ανάγκη της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και με την παράλογη διατύπωση της θεωρίας περί «κατάληψης» από την Ελλάδα 18 νησίδων, που θεωρούνται τουρκικές. Παράλληλα σημειώνονται πολλαπλές παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ΕΕΧ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα πλαίσια είτε εκπαιδευτικών πτήσεων όπως συνηθίζει να τις αποκαλεί το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, είτε στα πλαίσια προγραμματισμένων και εκτάκτων αεροναυτικών ασκήσεων που διεξάγει η Άγκυρα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Αιγαίου και εντός του FIR Αθηνών. Την ίδια ώρα διεξάγεται και η εθνική διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος έχει μεγιστοποιηθεί. Η ελληνική αντίδραση σε μέτρια επίπεδα και παρά την ανάπτυξη ορισμένων α/α συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι εξ ανατολών γείτονες δεν πτοούνται. Την ίδια στιγμή Ειδομένη, Πειραιάς, Σχιστό, Μαλακάσα, Ελληνικό κλπ είναι βόμβες έτοιμες να εκραγούν.
19. Ενώ το θερμόμετρο στα αστικά κέντρα ανεβαίνει επικίνδυνα, στην επαρχία αν και το καλοκαίρι δεν έχει προχωρήσει αρκετά, ξεσπούν όλως περιέργως ταυτόχρονα μαζικές πυρκαγιές τα κύρια μέτωπα των οποίων εντοπίζονται στην Πίνδο, στην Πελοπόννησο, στο Πήλιο και στην Κρήτη. Μικρότερες εστίες εμφανίζονται στη Δράμα, την Καβάλα και στον Όλυμπο. Τι κοινό έχουν; Μα φυσικά όλες τους είναι κοντά σε σημεία φιλοξενίας. Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται σε επιφυλακή και κινητοποίηση, ενώ τα όσα οχήματα και αεροσκάφη παραμένουν ενεργά και δεν είναι καθηλωμένα από βλάβες ρίχνουν τόνους νερού για να σβήσουν τις μαινόμενες πυρκαγιές. Μπροστά στον πύρινο κίνδυνο, επαναλαμβάνονται οι σκηνές του 2007. Χωριά ολόκληρα εκκενώνονται με τους κατοίκους να προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από την καταστροφή. Οι ισχυροί άνεμοι, σύμμαχοι των εμπρηστών κάνουν το έργο τους ακόμη πιο εύκολο.
20. Η γενικευμένη αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την επικράτεια βαίνει ολοένα κλιμακούμενη σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται εν υπνώσει ενώ οι όποιες φωνές για αφύπνιση και εγρήγορση πέφτουν στο κενό… φαίνεται τελικά πως ΜΚΟ και «αλληλέγγυοι» έχουν κερδίσει τον πόλεμο των εντυπώσεων. Έχοντας αντικαταστήσει εμμέσως πλην σαφώς το σύνολο των κρατικών δομών και υπηρεσιών, κουμαντάρουν ανεξέλεγκτα την πλειοψηφία των καταυλισμών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να δεχθούν οποιονδήποτε έλεγχο από κρατικούς λειτουργούς, περιορίζοντάς τους σε ρόλο κομπάρσου και πολλές φορές στο ρόλο του απλού θεατή.
21. Όμως οι εξελίξεις πλέον είναι μη διαχειρίσιμες. Σε λιμάνι σημειώνεται έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το θάνατο 5 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 20, ενώ προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα καταστήματα αλλά και πλοιάρια. Λίγο αργότερα στον διαδικτυακό τόπο «Darknet», αναρτήθηκε τρίλεπτο βίντεο με το οποίο μασκοφόρος άνδρας μιλώντας αρχικά αραβικά και στη συνέχεια σπαστά ελληνικά, δήλωνε ότι την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης αναλαμβάνει ο «ισλαμικός βαλκανικός στρατός» και ότι αν η ελληνική πολιτεία δεν συμμορφωθεί και δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μουσουλμάνων, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.
22. Ο συσσωρευμένος όγκος των προσφύγων και λαθρομεταναστών, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα για να φύγουν από την Ελλάδα για τις χώρες της Δ. Ευρώπης εξεγείρονται… μέρα με τη μέρα οι διαδηλώσεις και οι προπηλακισμοί πληθαίνουν ενώ πολλοί εξ αυτών διακομίζονται στα νοσοκομεία για την παροχή Α’ βοηθειών, από τα τραύματα που φέρουν. Δεν διστάζουν πια να προκαλούν απροκάλυπτα και Έλληνες πολίτες ιδίως στην Μόρια και στην Χίο όπου προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Ομάδες οπλισμένων με μαχαίρια Αφγανών και βορειοαφρικανών περιφέρονται μέσα στο ακριτικό χωριό, εισβάλουν στις αυλές των κατοίκων και προβαίνουν σε κλοπές και βανδαλισμούς των περιουσιών τους. Ένας εξ αυτών επιχειρεί να εισβάλλει σε οικία όπου διαμένει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Στην προσπάθειά του να παραβιάσει την πόρτα και ενώ κατορθώνει και εισέρχεται μέσα στο σπίτι πέφτει νεκρός από πυροβολισμό κυνηγετικού όπλου.
23. Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και το χωριό περικυκλώνεται από συμμορίες οπλισμένων με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια ατόμων. Οι αρχές ασφαλείας φοβούνται τυχόν εφοδιασμό των συμμοριών με βόμβες μολότοφ από μέλη αναρχικών πυρήνων που βρίσκονται στην περιοχή.Μπροστά στην ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση και στη γενίκευση των συγκρούσεων, συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ και αποφασίζει μετά από σχετική ενημέρωση όλων των πολιτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, να κηρύξει τη χώρα σε μερική «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Το σύνολο των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. τίθεται σε γενική επιφυλακή, ανακαλούνται όλες οι άδειες του ένστολου προσωπικού (Ε.Δ. ΕΛΑΣ. ΛΣ, ΠΣ) και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Αποδεσμεύονται κανόνες εμπλοκής για την ΕΛΑΣ, το ΛΣ και το ΠΣ ενώ για τις ΕΔ, εκδίδονται διαταγές για γενική επιφυλακή εντός των στρατοπέδων και λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας.
24. Εξετάζεται η περίπτωση της ενεργοποίησης της Εθνοφυλακής ως «ενδιάμεσο μέτρο» επαύξησης της προστασίας κοινωφελών έργων και εγκαταστάσεων υποδομών, με ταυτόχρονη συνδρομή προς την ΕΛΑΣ, προκείμενου να υπάρξουν περισσότερες διατιθέμενες δυνάμεις για την καταστολή και έλεγχο των ταραχών. Παρά τα εφαρμοζόμενα μέτρα ομάδες από τους ακραίους χώρους συγκρούονται μεταξύ τους τασσόμενοι άλλοι υπέρ και άλλοι κατά της εξέγερσης των λαθρομεταναστών. Η χώρα οδηγείται σε διχασμό. Η Αθήνα και από κοντά Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο γίνονται μέσα στο 2017 (κυρίως)πεδία μάχης και η κατάσταση κυριολεκτικά ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
25. Τα γεγονότα στην Ελλάδα γίνονται πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φυσική συνέπεια» των ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκαν στο λαό που μοιραία οδηγήθηκε στην έκρηξη. Έγκυρες εφημερίδες χαρακτηρίζουν την έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της αλόγιστης πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με εξωγενείς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Το λιμάνι του Πειραιά εξακολουθεί να έχει προβλήματα(αν και έχει μερικώς αποσυμφορηθεί) .
26. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει αδιάφορες τις γειτονικές μας χώρες, οι οποίες με πρωτοστάτη την Τουρκία διαβλέπουν ευκαιρίες τελικής ρύθμισης διμερών εθνικών και γεωπολιτικών θεμάτων, με την αδύναμη κυβέρνηση των Αθηνών η οποία πελαγοδρομεί . Την ίδια ώρα τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έχουν βγει στο Αιγαίο και αλωνίζουν ανενόχλητα, φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής, και στο όριο των 6 ν.μ. από τις ακτές της Θράκης. Παρά τις πιέσεις διπλωματών, για έκδοση διαβημάτων προς την Άγκυρα, καταγγελία της συμπεριφοράς της στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, η ηγεσία του ΥΠΕΞ εξακολουθεί να τηρεί παθητική στάση στις εξελίξεις δίνοντας προτεραιότητα στην βοήθεια από την Κομισιόν. Το δε ΥΠΕΘΑ αρκείται στην έκδοση οδηγιών απλής παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων αλλά διακριτικά ασκεί πίεση στον Π/Θ για λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Προ ολοκληρωτικού κινδύνου, αποφασίζεται η κήρυξη της χώρας σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και δίνεται η εντολή ενεργοποίησης της Εθνοφυλακής.
Δ. ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΣΤΑΣΗ ΟΜΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
27. Τα μηνύματα από την Άγκυρα και τα Τίρανα όμως δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Με το πρόσχημα διεξαγωγής των ετήσιων στρατιωτικών της ασκήσεων κινητοποιούνται όλες οι στρατιωτικές, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις που σταθμεύουν δυτικώς της Άγκυρας, ενώ στην Αλβανία με το ίδιο πρόσχημα γίνεται επιστράτευση κρισίμων ειδικοτήτων στα πλαίσια εθνικών ασκήσεων.
28. Ταυτόχρονα με τις στρατιωτικές προπαρασκευές, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε πόλεις των δύο χωρών που αφορούν στη συμπαράσταση προς τους «απροστάτευτους και ταπεινωμένους μουσουλμάνους», τους οποίους αποκαλούν και «αδελφούς». Στη Σμύρνη σε συγκέντρωση έξω από το ελληνικό προξενείο θα έχουμε συμπλοκές μεταξύ διαμαρτυρομένων ακτιβιστών και αστυνομίας, ενώ ενδέχεται να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα του προξενείου. Στις πόλεις της μαρτυρικής Β. Ηπείρου θα λάβουνε χώρα πορείες από φανατικούς Αλβανούς που φώναζαν συνθήματα υπέρ της ενιαίας Μεγάλης Αλβανίας και απαιτούν από την Ελλάδα την επιστροφή των εδαφών της Τσαμουριάς στην Αλβανία, πριν αναλάβουν δράση τα όπλα.(!)
29. Δημοσίευμα που κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική σελίδα μεγάλης σε κυκλοφορία ισπανικής εφημερίδας, το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε, κάνει λόγο για προφορική συμφωνία Τουρκίας – ΠΓΔΜ και Αλβανίας για ανάληψη κοινού αγώνα εναντίον της Ελλάδας, αρχικά σε διπλωματικό επίπεδο και αν χρειαστεί σε επιχειρησιακό επίπεδο μέσα στην διετία 2017-2018.. Προ της διαμορφωθείσας κατάστασης, οι συσχετισμοί δυνάμεων και ισορροπιών μεταβάλλονται με γοργούς ρυθμούς. Δημιουργούνται 2 πόλοι αντιπαράθεσης οι οποίοι θα έρθουν πολύ σύντομα σε ρήξη:
α. Τουρκία – ΠΓΔΜ – Αλβανία
Ως άμεσα ενδιαφερόμενες και εμπλεκόμενες με την κατάσταση στην Ελλάδα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και την παντελή αδυναμία της Αθήνας, για να επιλύσουν οριστικά και με τους δικούς τους όρους, τα δήθεν υφιστάμενα διμερή προβλήματα και διαφορές προεκτείνοντας αυτές μέχρι τα όρια των εδαφικών διεκδικήσεων, ως διαπραγματευτικό αντιστάθμισμα σε περίπτωση επιτυχούς αναδίπλωσης της Ελλάδας.
β. Ελλάδα
Η δυσμενής εξέλιξη στο εσωτερικό με την κοινωνική αναταραχή και τις βίαιες διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, για τις συνεχείς καταπιέσεις και διωγμούς που υφίστανται, έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αναιμική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση τηρώντας ισορροπίες και συμβιβασμούς εκατέρωθεν. Τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας συσπειρώνουν την κοινωνία, η οποία αναπτύσσει εθνικά αντανακλαστικά ενώ μερίδα πολιτών εξακολουθεί να διάκειται υπέρ των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και απαιτεί την αναγνώρισή τους από την πολιτεία σαν επίσημη μειονότητα, με τα όσα δικαιώματα έχουν αυτές σε μια ευνομούμενη χώρα. Σε διεθνές επίπεδο λόγω της κατάστασης, η χώρα βρίσκεται σχεδόν στο περιθώριο(Υπουργοί της κυβέρνησης θα καταστούν για πολλοστή φορά περίγελος στο εξωτερικό) και διπλωματικά απομονωμένη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χωρών που εξακολουθούν να τρέφουν φιλελληνικά αισθήματα.
30. Η στάση των λοιπών χωρών της Βαλκανικής αλλά και ευρύτερα της Μεσογείου, Ε.Ε., ΝΑΤΟ κλπ, χαρακτηρίζεται πολύπλευρη και πολυδιάστατη, με έντονα χαρακτηριστικά προώθησης των συμφερόντων τους με έντεχνο τρόπο ώστε να υπάρχει μια διακριτική θετική ή αρνητική πολιτική ίσων αποστάσεων και τήρησης καιροσκοπικής στάσης με διάθεση αποσαφήνισης της τελικής τους θέσης αναλόγως των διαμορφούμενων εξελίξεων. Ειδικότερα:
α. Βουλγαρία
Λόγω της πολυπληθούς μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία διαβιεί στα νότια της χώρας και στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία, θα τηρήσει ουδέτερη στάση χωρίς όμως να αποκλείεται να εκμεταλλευτεί καιροσκοπικά την εξέλιξη της κατάστασης προς όφελος της. Η πλειοψηφία του πληθυσμού διάκειται φιλικά προς την Ελλάδα και δεν αποκλείεται το γεγονός αυτό να είναι «βαρίδιο» σε ότι αφορά την τελική στάση της Βουλγαρίας. Το πρόσφατο σφράγισμα των συνόρων της με Τουρκία και Ελλάδα αν και έχει περισσότερο αποτρεπτικό – συμβολικό χαρακτήρα, σε σχέση όμως και σε συνδυασμό και με την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας της στις νότιες περιοχές της χώρας, εκπέμπει μηνύματα πρόληψης εσωτερικών αναταραχών. Πάντως από τα τέλη του 2016 θα αυξηθεί κατά πολύ η κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της χώρας μας ….
β. Σερβία, Μαυροβούνιο
Αν και η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική της, εν τούτοις τα έντονα σημάδια και οι πληγές του σερβικού λαού από τον εμφύλιο και τον μετέπειτα ακρωτηριασμό της χώρας με την απόσχιση του Κοσσόβου, γέρνουν την πλάστιγγα πιο πολύ υπέρ της Ελλάδας, τουλάχιστον σιωπηρά και σε παρασκηνιακό επίπεδο με την παροχή βοήθειας σε υλικά άμεσης ανάγκης (τρόφιμα ρούχα φάρμακα κλπ.). Δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιου είδους συμφωνία για την δημιουργία αντιπερισπασμού, ως προς την ΠΓΔΜ. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μαυροβούνιο., το οποίο θα ενταχθεί σίγουρα μέσα στην προσεχή διετία στο ΝΑΤΟ.
γ. Β/Ε
Θα υπάρξουν γεγονότα στο Σεράγεβο μέσα στο φθινόπωρο του 2016 , ενώ θα έρθει νέος πρέσβης στην Αθήνα. (περί διάσπασης της σερβικής κοινότητας και την πρόθεσή τους για ενσωμάτωση των κατεχομένων εδαφών της στη Σερβία,) η χώρα τηρεί ουδέτερη στάση, με ευνοϊκή διάθεση υπέρ της Τουρκίας, λόγω του κοινού της θρησκείας. Δεν αποκλείεται και κατάλοιπα των Μουτζαχεντίν που πολέμησαν στην Βοσνία να ενεργοποιηθούν και πάλι, για υποστήριξη των μουσουλμάνων στην Ελλάδα., ενώ σε 3 χωριά της Βοσνίας θα συναντηθούν μουντζαχεντίν μέσα στο διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016 για να συντονίσουν την από κοινού δράση στα Βαλκάνια μέσα στο 2017.
δ. Κόσσοβο
Απόλυτα ταυτισμένο με την Αλβανική γραμμή, τηρεί εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Η δραστηριοποίηση στο πλευρό της Αλβανίας και των παραστρατιωτικών του UCK θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα. Οι εθνοτικές – διασπαστικές τάσεις και φωνές των ακραίων που επιθυμούν την ένωση με την Αλβανία είναι το κυρίαρχο ζήτημα στην Πρίστινα., που μέσα στο 2017-2018 δεν αποκλείεται να προχωρήσει περαιτέρω. ..Λάθος της χώρας μας σε ότι αφορά πληροφορίες από την περιοχή. Ενώ η κυβέρνηση του Κοσσόβου θα ζητήσει την αποστολή 3 δικών μας αξιωματικών μέσα στο 2017 για την εκπαίδευση του Κοσοβαρικού στρατού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ η χώρα μας δεν ικανοποιεί το αίτημα…..ενώ την ίδια στιγμή 22 κράτη του ΝΑΤΟ θα στείλουν εκπαιδευτές /////
ε. Ρουμανία
Ουδέτερη στάση με ευνοϊκή διάθεση προς τη χώρα μας. Αν και βαίνει μειωμένη η υποστήριξη λόγω λαθών της Ελληνικής στρατιωτικής διπλωματίας των τελευταίων 3 χρόνων…
στ. Κροατία – Σλοβενία
Ουδέτερη στάση εναρμονισμένη με την Ε.Ε. και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.Η ταύτιση της Σλοβενίας με τις απόψεις της γειτονικής Αυστρίας και το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, την κατατάσσουν τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο στις ουδέτερες χώρες αλλά με αρνητική διάθεση ως προς τη χώρα μας. Ένα επιπλέον θέμα είναι αυτό της διασπαστικής τάσης των Σέρβων της Βοσνίας από το κορμό της γειτονικής χώρας, γεγονός που προβληματίζει τις 2 χώρες.. μέσα στο 2017 η Ελλάδα θα δεχθεί σφοδρή κριτική από Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα-Πράγα και Μπρατισλάβα….
ζ. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ
Πολιτική ουδετερότητας και ίσων αποστάσεων από τις αντιμαχόμενες πλευρές, πλην όμως η υπερδύναμη θα επιδιώξει συμβιβασμό σε διπλωματικό επίπεδο αναπτύσσοντας έντονο παρασκήνιο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά συμφέροντά της και ιδιαίτερα τα ενεργειακά.(κινήσεις ειδικά της Χίλαρι Κλίντον και του Αντιπροέδρου Τιμ Κέιν , που διατηρεί στην Βιρτζίνια στενές σχέσεις με δυο υπολογίσιμους Ελληνοαμερικανούς… Ο ΝΑΤΟϊκος στολίσκος που πλέει στην ΝΑ. Μεσόγειο ελάχιστα έως μηδαμινά θα αποφέρει και η παρουσία του δεν συνάδει με το σκοπό για τον οποίο αναπτύχθηκε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λαβή σε μερίδα του τύπου αλλά και αναλυτών να ενισχύσουν τη θεωρία ότι η ανάπτυξη των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο Αιγαίο έγινε για τον έλεγχο των κινήσεων του αντίστοιχου Ρωσικού και στη διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων στη Ανατ. Μεσόγειο. Πάντως η εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΑΝΕΛ στις ΗΠΑ είναι πολύ αρνητική με 6 κορυφαίους συμβούλους της Χίλαρι να την εκλαμβάνουν αρνητικά και σε κοινή τους εκτίμηση να υποστηρίζουν ότι οργιάζει η Ρωσική και Κινεζική προπαγάνδα στην Ελλάδα, πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μεταξύ των ΄όσων ισχυρίζονται είναι ότι η Μόσχα με συγκεκριμένα άτομα προσπαθεί να ελέγξει τα Ελληνικά ΜΜΕ καθώς και θα πολλαπλασιάσει την οικονομική στήριξη σε περίπου 10 ιστοσελίδες…(Ονόματα αναφέρονται). Στο ίδιο παιχνίδι παίζει και το Πεκίνο ….
Κλειδί σε όλα τα θέματα θα αποτελεί η κινητικότητα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που γνωρίζει τα πράγματα πολύ καλά….Γνωστοί διπλωμάτες και στρατηγοί της εποχής Μπιλ Κλίντον θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και θα κρατήσουν αποστάσεις από την Άγκυρα…
η. Ρωσία
Αρχικά θα αποφύγει την όποια εμπλοκή της, πλην όμως θα κινηθεί Ποντιοπιλατικά προς την Ελλάδα. Στην εξέλιξη των γεγονότων θα λάβει σαφή θέση υπέρ της διατήρησης του υφιστάμενου status στην περιοχή, αναγνωρίζοντας μεν το δικαίωμα της Ελλάδας για ανακήρυξη ΑΟΖ σύμφωνα με την σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, χωρίς να αποκλειστεί και πιο ενεργή της συμμετοχή στην επερχόμενη Βαλκανική κρίση. Η δε πρόσφατη ομαλοποίηση των σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας, δεν αναμένεται να διαρκέσει για πάρα πολύ μιας και οι πολιτικές διαδρομές των δύο χωρών σε πολλά θέματα έχουν σχετικά αποκλίνουσες έως γεωμετρικά αντίθετες απόψεις (ιδίως στο θέμα της Συρίας), ενώ η τραγική εξέλιξη του μετώπου της Συρίας θα προκαλέσει μέσα στο 2017 βαθιά κρίση στην Ρωσική εξωτερική πολιτική. Την ίδια στιγμή οι Αραβικές χώρες ενισχύουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ…
θ. Γεωργία – Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν
(1) Η Γεωργία μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό Μόσχα και έτσι θέλοντας θα τηρήσει ουδέτερη στάση.
(2) Η Αρμενία και λόγω της στρατιωτικής της αντιπαράθεσης με το Αζερμπαϊτζάν θα συνταχθεί με τη Ρωσία με φιλική στάση προς την Ελλάδα., καθώς και με σχετικά ανοίγματα προς την Δύση…
(3) Το Αζερμπαϊτζάν θα ακολουθήσει αντίθετη με την Αρμενία πορεία και θα στηρίξει την Τουρκία τουλάχιστον σε ότι αφορά το διπλωματικό πεδίο, λόγω της διέλευσης από το τουρκικό έδαφος του αερίου που διοχετεύει στην Ευρώπη και οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την Άγκυρα θα σημαίνει απώλεια αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχει όμως και η σκέψη της αποστασιοποίησης από ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση λόγω του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος είναι αζερικών συμφερόντων και ήδη οι εργασίες του έχουν αρχίσει επί ελληνικού εδάφους, χωρίς όμως αυτή η σκέψη να κερδίζει πόντους επί του παρόντος. Το σίγουρο είναι πως αναλόγως των εξελίξεων, το Μπακού ενδεχομένως και υπό το πρίσμα της εγγύτερης κατάστασης και αντιπαράθεσης με την Αρμενία, να αναπροσαρμόσει τη στάση του.
ι. Συρία – Ιράκ – Ιράν – Κούρδοι
(1). Η χορήγηση καθεστώτος μερικής αυτονομίας στους Κούρδους και η συνοχή του κράτους υπό μορφή ομοσπονδίας και η υποστήριξη προς το ΡΚΚ και τον αγώνα του θα είναι κάποια από τα αγκάθια που θα έχει να αντιμετωπίσει η Τουρκία, στο μαλακό της υπογάστριο, μιας και σ αυτό θα στοχεύει και η περιορισμένης έκτασης στρατιωτική εισβολή της στη Β. Συρία. Η τελευταία οδηγείται σε διάλυση, με το καθεστώς Άσαντ να ελέγχει το 28% του Συριακού εδάφους. Είναι πολύ πιθανή η επέμβαση των ΗΠΑ σε τμήματα της Συρίας καθώς ηαι η υποστήριξη των Αμερικανών στην ανακατάληψη της πολύς Αλ Ράκα από τους Κούρδους μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2017.
(2) Η Βαγδάτη θα τηρήσει αυστηρά ουδέτερη στάση προτιμώντας να επουλώσει τις δικές της εσωτερικές πληγές. Θα συνταχθεί όμως με τις άλλες Αραβικές χώρες που θα προωθήσουν διπλωματική λύση στην κρίση. Οι πιο πολλές από αυτές θα κρατήσουν αποστάσεις από την Άγκυρα….
(3) Το Ιράν έχοντας να αντιμετωπίσει το εμπάργκο λόγω του πυρηνικού του προγράμματος θα αποστασιοποιηθεί τηρώντας ουδέτερη στάση, χωρίς να αποκλείεται κάποια κίνηση καιροσκοπική σε βάρος της Τουρκίας, λόγω της στρατιωτικής εμπλοκής της στο Συριακό, ενώ θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ τους δεσμούς της με την Μόσχα. Οι Ιρανοί στην Αθήνα μέσα στο 2017 θα ενισχύσουν πολύ τις κατασκοπευτικές και εμπορικές τους δραστηριότητες,
(4) Οι Κούρδοι παρά τις εξαγγελίες της Τουρκικής κυβέρνησης για έναρξη διαλόγου ειρήνευσης και χορήγησης δικαιωμάτων, βλέπουν την Άγκυρα να είναι ακόμη αγκυλωμένη στις προκαταλήψεις των Κεμαλιστών και να κωλυσιεργεί. Αυτό τους οδηγεί στην εκ νέου εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ, στις ΝΑ περιοχές προκειμένου να ασκήσουν με αυτό τον τρόπο πίεση για επίσπευση του διαλόγου. Σε κάθε περίπτωση θα κρατήσει στην περιοχή ικανό αριθμό δυνάμεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενίσχυση στις ενδεχόμενες επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας. Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι και οι στρατιωτικές συμπλοκές των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Συρία με τους Σύρους Κούρδους.
Ε.Ε.
Ανήμπορη πολιτικά να εκφράσει κοινή γραμμή και πολιτική και προπάντων να επιβάλλει το διαιτητικό της ρόλο, θα αρκεστεί σε δηλώσεις συμπαθείας προς την Ελλάδα προτρέποντας όμως παράλληλα τα 2 μέρη να ακολουθήσουν τη διπλωματική οδό. Σε κάθε περίπτωση πιο ουσιαστικές και ξεκάθαρες τοποθετήσεις θα υπάρχουν σε μονομερείς κινήσεις των εθνικών κρατών. Η συμφωνία με την Τουρκία για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών στην δεύτερη, κινδυνεύει έντονα να ακυρωθεί εξ αιτίας τόσο της εμμονής της Άγκυρας για το θέμα της βίζας, αλλά και των ευρωπαϊκών αγκυλώσεων λόγω της ατολμίας των Βρυξελλών και κυρίως του Βερολίνου να επιβάλλει όρους που θα ανάγκαζαν την Τουρκία να υλοποιήσει τη συμφωνία χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.
ιβ. Λοιπές Αραβικές χώρες και χώρες Β. Αφρικής.
Γνωρίζοντας τις επιπτώσεις από τα πρόσφατα χρονικά γεγονότα της αραβικής άνοιξης, θα αποσαφηνίσουν τη θέση τους κατά την εξέλιξη των γεγονότων με επικρατέστερο σενάριο την προώθηση ειρηνευτικής διαδικασίας και διαλόγου.
ιγ. Κύπρος – Ισραήλ
(1) Η Λευκωσία θα ταχθεί παραδοσιακά υπέρ των ελληνικών θέσεων τηρώντας αμυντική στάση στη γραμμή αντιπαράθεσης, προωθώντας παράλληλα την ενεργειακή συνεργασία προκειμένου να συμπαρασύρει το Ισραήλ υπέρ της Αθήνας.
(2) Η αγαστή συνεργασία με την Λευκωσία στα ενεργειακά και η επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα, πιθανόν να είναι αποσυνδεμένη από τις λοιπές γεωπολιτικές επιδιώξεις του Τελ-Αβίβ. Το Ισραήλ είναι μια χώρα θύλακας – προγεφύρωμα στην Αραβοκρατούμενη Μ. Ανατολή, που επέζησε πάνω από 60 χρόνια, περικυκλωμένη από χώρες με τις οποίες ήρθε σε πολεμική αντιπαράθεση αρκετές φορές και ξέρει να διαχειρίζεται με τρόπο θαυμαστό το αίσθημα της επιβίωσής του. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται τίποτα σε ότι αφορά την εμπλοκή του Ισραήλ η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι σε επίπεδο MOSSAD. Η προσπάθεια επιρροής της Λευκωσίας, με όχημα τα ενεργειακά, θα είναι έντονη για τήρηση ευνοϊκής υπέρ της Ελλάδας στάσης. .Πολλά πάντως θα κριθούν από το τι ακριβώς θα γίνει μέσα στις αρχές του 2017 και στην όποια ομαλοποίηση των σχέσεων Άγκυρας-Τελ Αβίβ.
ιδ. Διεθνείς ΜΚΟ και Φορείς - Ρεύματα
(1) Οι ΜΚΟ θα επιτελέσουν σημαντικό ρόλο και από τις 2 πλευρές. Αναλόγως της προέλευσής τους θα ενισχύουν οικονομικά ή και υλικά τις αντιμαχόμενες πλευρές. Η στρατολόγηση ατόμων για την οργάνωση παραστρατιωτικών ομάδων (φανερά ή με κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων) θα αποτελέσει την κυριότερη δραστηριότητα των παραπάνω ΜΚΟ, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μαζί με την «ανθρωπιστική βοήθεια» να καταφθάνει και άλλου είδους βοήθεια….
(2) Ο Ορθόδοξος κόσμος, θύμα εκτελέσεων με παράδειγμα τα γεγονότα της Συρίας, μέσω των προκαθημένων της εκκλησίας και ιδιαίτερα των Σλαβικών χωρών με προεξάρχουσα τη ρωσική εκκλησία θα επιδιώξει (αλλά δύσκολα να το επιτύχει) την προάσπιση και την ασφάλεια των ομόδοξων λαών συμπεριλαμβανομένου και των Ελλήνων, ενθυμούμενοι την κωλυσιεργία τους στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Αναλόγου εκκλήσεις για συσπείρωση θα γίνει και από τους φανατικούς μουλάδες της Αλ- Καϊντα και των Τζιχαντιστών, των Μουτζαχεντίν και των Ταλιμπάν. Ο μελλοντικός πόλεμος πλέον θα είναι και θρησκευτικός με έντονα στοιχεία τρομοκρατίας με προεκτάσεις και συνέπειες ανυπολόγιστες .Μέσα στο 2017 θα υπάρξουν πολλές και πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε 3 Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ρωσία….
(3) Φιλειρηνικά και φιλοπολεμικά ρεύματα, φιλελληνικά και ανθελληνικά ρεύματα, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, πορείες, συγκέντρωση χρημάτων, εθελοντών, ρουχισμού, εξοπλισμού, εφοδίων, φαρμάκων θα αναπτυχθούν σε όλη της υφήλιο, η κρίση θα βαθαίνει τα δε νήματα θα πιέζονται αφόρητα και η εμπλοκή θα είναι μονόδρομος. Η Ελλάδα το θέατρο των επιχειρήσεων… ίσως μια Χιροσίμα να ήταν προτιμότερη από αυτό που έρχεται…..Η χώρα μας μέσα στο 2017-2018 λίγο πριν την απόλυτη καταιγίδα…
(4) Σημαντικό αν όχι καταλυτικό ρόλο θα προσπαθούν να διαδραματίσουν οι «αλληλέγγυοι», οι οποίοι έχουν παρεισφρήσει σε όλους τους χώρους φιλοξενίας και ουκ ολίγες φορές έχουν στοχοποιηθεί ως υποκινητές επεισοδίων … Από μαρτυρίες προσφύγων έγινε γνωστό ότι άτομα άγνωστα προς αυτούς και μη αραβικής καταγωγής περιφέρονται στους καταυλισμούς διανέμοντας φυλλάδια και ενημερωτικά έντυπα με τα οποία είτε προσπαθούν να προκαλέσουν εξεγέρσεις και απόπειρες βιαίας εισόδου στο έδαφος των Σκοπίων, είτε να πείσουν τυχόν ανυποψίαστους οικογενειάρχες να προσπαθήσουν να περάσουν στα Σκόπια από σημεία «μη φυλασσόμενα» της Ε/Σ μεθορίου.
E. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
31. Και ενώ οι συνομιλίες με την τρόικα θα καταρρέυσουν και η χώρα θα βρίσκεται ξανά μέσα σε διάστημα 12 μηνών σε κατάσταση χρεωκοπίας, η ελληνική κυβέρνηση ανήμπορη να αντέξει την λαϊκή κατακραυγή(τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα δεν θα ξεπερνούν το 17%) αλλά και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της καταφεύγει ξανά σε εκλογές οι οποίες ορίζονται για το 1ο εξάμηνο του νέου έτους. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα φέρει η επόμενη μέρα, το θέατρο του παραλόγου αρχίζει να δείχνει τα πρώτα απτά δείγματα γραφής του. Ήδη εδώ και λίγα χρόνια εθνικιστικές τάσεις και κινήματα από τα βαλκάνια και συγκεκριμένα από την Αλβανία, που με το πρόσχημα της απελευθέρωσης Τσαμουριάς (Θεσπρωτία) και της επιστροφής σε αυτή των εκτοπισμένων νομίμων κατοίκων της ιδρύθηκε η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, με παρακλάδι και στον ελληνικό χώρο.
32. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν αποθρασύνει, εκτός από την Τουρκία, και την Αλβανία. Ο Αλβανικός εθνικισμός ίδρυσε στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημά του με την ονομασία Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - Τσαμουριά. Η ίδρυση του ελληνικού «βραχίονα» της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας υπήρχε και τώρα ενδυναμώνεται…. στην περιοχή της Θεσπρωτίας (σ.σ.: Τσαμουριά την αποκαλούν) από «εκατοντάδες νέους».Στην Κονίσπολη γίνεται συνέδριο των Τσάμηδων(μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017) το όποιο παρακολουθούν εκπρόσωποι 16 περιοχών υπό απόσχιση μεταξύ των οποίων της Αμπχαζίας, της Υπερδνειστερίας, της νότιας Οσσετίας αλλά και των κατεχόμενων της Κύπρου!!!. Αίσθηση προκαλεί η μη παρουσία εκπροσώπων του Κοσσόβου….
33. Σε ότι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση στα αλβανικά ΜΜΕ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (AK) «αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του κόμματος»! Η ανακοίνωση του κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αναφέρει τα εξής: «Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας τη δημιουργία παραρτήματος του κόμματος στην Τσαμουριά (σ.σ.: εννοεί τη Θεσπρωτία!) και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από 1.000.000 συμπολιτών μας Αλβανών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα, την Ελλάδα».
34. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - Τσαμουριά, μετά την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να διευρύνει τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «για πρώτη φορά ένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί το παράρτημά του στην Ελλάδα, δείχνοντας όλη την προσοχή και τη φροντίδα του όχι μόνο στους Αλβανούς από την Τσαμουριά, αλλά σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλοί Αλβανοί πολιτικοί έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών αυτά τα 25 χρόνια δημοκρατίας, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε γι’ αυτούς, ακόμη και το πιο βασικό δικαίωμα του εκλέγειν στο κράτος καταγωγής τους».
35. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - Τσαμουριά, εκτός από το πρόγραμμα και την εθνικιστική πλατφόρμα της, προτίθεται να λάβει μέρος σε προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη γειτονική Ελλάδα, ακόμη στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500.000 Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου θα υποστηρίξουν το κόμμα στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση. Αυτό που κάποτε -και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν- θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα θα φαντάζει για την πατρίδα μας μια εφιαλτική πραγματικότητα. Οι Αλβανοί μετανάστες, που κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκχωρώντας παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική υπηκοότητα σε πολλούς από αυτούς, θέλουν να ιδρύσουν και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα.
36. Το κόμμα, δεν θα είναι απλά το «κόμμα των Αλβανών» -παρά το γεγονός ότι μπορεί να τιτλοφορείται κάπως έτσι- αλλά ένα κόμμα το οποίο θα συγκεντρώσει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη. Το εγχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στα σκαριά,(από μυστική συνάντηση που έγινε σε χωριό της Κεντρικής Ελλάδος και διέφυγε των αρχών) ενώ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα καταφέρουν να εκλέξουν «δικούς» τους βουλευτές στην ελληνική Βουλή. Αν προσθέσουμε σ’ αυτούς και τους 130.000 μουσουλμάνους της Θράκης (στους οποίους έχουν υπολογιστεί και οι έχοντες δικαίωμα ψήφου που ζουν στην Τουρκία και άλλες χώρες της Ευρώπης), το αποτέλεσμα θα προκαλεί πάταγο. Μια βάση ψηφοφόρων 550.000 περίπου, που μεταφράζεται περίπου στο 12% του εκλογικού σώματος και με αριθμό εδρών στις 25-30 περίπου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μια νέα δύναμη εισέρχεται στο πολιτικό σκηνικό και οι συνέπειες δεν μπορούν να υπολογιστούν για το μέλλον της χώρας στα επόμενα χρόνια…
37. Η μετονομασία του αλβανικού κόμματος είναι πια επιτακτική ανάγκη μιας και η σκοπιμότητα της συνοχής και της δυναμικής ανόδου και εισόδου σε προσεχή Βουλή είναι επιβεβλημένη από τους μέντορες του εξωτερικού. Που είναι πιο πολλόι στην Ευρώπη παρά στην Αμερική (κάτι που δεν φαντάζονταν κανένας…) Ο σκοπός είναι προφανής. Μέσω του ενιαίου πολιτικού φορέα, θα επιχειρείται η άσκηση πολιτικής πίεσης και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε η όποια κυβέρνηση πιεζόμενη από 2 μέτωπα να υποχρεώνεται σε παροχή δικαιωμάτων και ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τα μέλη των μειονοτήτων. Με ηγέτες σημαντικά πρόσωπα από τις επιμέρους μειονότητες, που έχουν διαπρέψει στο χώρο των επιστημών (γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, πρώην βουλευτές και πολιτευτές κλπ), ανάμεσά τους και οι Οδυσσέας Τσενάι και Ταχίρ Μήτσι, αποφασίζεται να πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στα Σκόπια,(μέσα στο 2017) συνάντηση – συνέδριο για να διαπιστωθούν οι προοπτικές συνεργασίας ή ακόμη και σχηματισμού ενιαίου πολιτικού φορέα, με απώτερο σκοπό την κάθοδο στις εκλογές, την είσοδο στην Βουλή και στην ανάληψη του ρόλου του πολιτικού – κοινοβουλευτικού ρυθμιστή στη χώρα, στα πρότυπα του μουσουλμανικού κόμματος της Βουλγαρίας.(Άνω Ροδόπης)
38. Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος πέραν των ενδιαφερομένων πλευρών (Αλβανοί μετανάστες, μουσουλμάνοι της Θράκης και νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες) και εκπρόσωποι κομμάτων από τις γειτονικές όμορες χώρες, την Β/Ε, τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, σύλλογοι και σωματεία του εξωτερικού. Αποφασίζεται από τα μέσα του 2017 η κοινή κάθοδος των τριών μερών σε ένα συνασπισμό κομμάτων (προκειμένου να διατηρηθεί η διαφορετικότητα της κάθε μιας πλευράς), με την ονομασία «Μουσουλμανική Συμμαχία για τα Μειονοτικά Δικαιώματα». Αποφασίζεται επίσης η άμεση ενεργοποίηση, με την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές. Το γεγονός μεταδίδεται ραγδαία σε όλα τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση θορυβείται, μιας και η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων αυξάνει την βάση των ψηφοφόρων του νέου πολιτικού σχηματισμού,ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κόμματα, μιας και βλέπουν τις δεξαμενές των ψήφων τους που ενώ αριθμητικά παραμένουν σταθερές, ουσιαστικά να μειώνονται(ποσοστιαία) εξ αιτίας της ενσωμάτωσης στο εκλογικό σώμα των νέων ψηφοφόρων.
39. Με δεδομένη όχι μόνο την αμηχανία των ελληνικών κομμάτων και της παραπαίουσας κυβέρνησης ειδικότερα, αλλά και το θεσμικό δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ξεκινά η ενεργοποίηση των πυρήνων και των διεργασιών στο εσωτερικό των μουσουλμανικών κομμάτων τα κυριότερα εκ των οποίων είναι:
α. Κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης που αντιπροσωπεύει τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
β. Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – Τσαμουριά, που αντιπροσωπεύει τους Αλβανούς και
γ. Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος που αντιπροσωπεύει τους λοιπούς μετανάστες ανά την Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου