Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τώρα πήραν σειρά οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας...

recep-tayyip-erdogan.jpg

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνYasmin Bulul, Presidential Press Service, Pool photo via AP
Δεκάδες πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προσήχθησαν από την αστυνομία και αναμένεται να τεθούν υπό κράτηση, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Κατηγορούνται για «ένοπλη στάση εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας» και ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η τουρκική αστυνομία προσήγαγε 45 χειριστές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κι αναμενόταν να θέσει υπό κράτηση δεκάδες ακόμη σήμερα.
Η επιχείρηση που έχει στόχο οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του κατηγορούν ως υπεύθυνο για το πραξικόπημα, επικεντρώνεται σε μια αεροπορική βάση στην κεντρική επαρχία Ικόνιο, αλλά διεξήχθη σε συνολικά 17 επαρχίες.
Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος συνολικά 71 σμηναγών και δύο σμηνάρχων, αναφέρει το Anadolu, ωστόσο άλλα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως περισσότεροι από 200 στρατιωτικοί και πολίτες έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις.
Ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από αρμόδιες πηγές.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι η «ένοπλη στάση εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας» και ότι είναι μέλη της Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης, μεταδίδει με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan. 
Μετά τις σημερινές προσαγωγές, ξεπερνά τους 300 ο αριθμός των πιλότων που έχουν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους ή έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Συνολικά, από την αρχή των επιχειρήσεων εκκαθάρισης που ξεκίνησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 35.000 πρόσωπα, ενώ έχουν απομακρύνει ή θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από 100.000 άλλους στον στρατό, στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στο δημόσιο και άλλους τομείς.

Ερντογάν: Προελαύνουμε στη Συρία

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στην πορεία των τουρκικών στρατευμάτων στα συριακά εδάφη εναντίον των Κούρδων ανταρτών.
«Τώρα προχωράμε προς το Ελ Μπαμπ. Μετά ακολουθεί το Μάνμπιτζ και τέλος η Ράκα», είπε.
Και συμπλήρωσε ότι στη «μακρά ομιλία» του με τον Μπαράκ Ομπάμα, «μοιραστήκαμε μαζί του αυτά τα βήματα που θα κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε οργανώσεις όπως οι PYD, YPG. Είπαμε ελάτε να πάρουμε μαζί τη Ράκα από το ISIS. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα στο Σίντζαρ. Το Σίντζαρ πάει να γίνει νέο όρος Καντίλ. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».
Το Μάνμπιτζ, στα δυτικά του Ευφράτη, συνιστά σημείο τριβής με τις ΗΠΑ, καθώς είναι στην κατοχή των Κούρδων της Συρίας.
Η Τουρκία, που έχει ορίσει ως κόκκινη γραμμή της τα εδάφη δυτικά του ποταμού, έχει πολλάκις διαμαρτυρηθεί πως η υπόσχεση των Αμερικανών ότι οι Κούρδοι θα αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη δεν υλοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του «Σπερχειού» - Η μεγάλη ναυτική τραγωδία είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία το 1945

  ΕΛΛΑΔΑ  / Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, 10:02:26 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:05   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θα...