Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Είκοσι τραυματίες από πυρκαγιά σε αεροσκάφος της American Airlines

american-airlines2-630.jpg

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον επιβάτη Jose Castillo και δείχνει τον πανικό που επικράτησεΗ φωτογραφία τραβήχτηκε από τον επιβάτη Jose Castillo και δείχνει τον πανικό που επικράτησε | Jose Castillo via AP
Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες όταν πήρε φωτιά το δεξιό φτερό ενός επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας American Airlines στο αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ στο Σικάγο την ώρα που ετοιμαζόταν να απογειωθεί.
Για τα αίτια του ατυχήματος υπάρχουν διάφορες εκδοχές: οι πιλότοι ανέφεραν ότι έσκασε ένα από τα ελαστικά, ενώ η εταιρεία έκανε λόγο για πρόβλημα σε κινητήρα.
Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος μετά τη διακοπή της απογείωσης και η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα για το ατύχημα.
Στο αεροσκάφος, που θα εκτελούσε την πτήση 383 της American Airlines, βρίσκονταν 161 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σικάγο για το Μαϊάμι.
«Διακομίσαμε περίπου είκοσι ασθενείς με ελαφριά τραύματα σε διάφορα νοσοκομεία», δήλωσε ο Χουάν Ερνάντες, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σικάγου.
Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της επείγουσας απομάκρυνσης των επιβατών από το φλεγόμενο αεροπλάνο.
Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης ή αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν επιβάτες να βγαίνουν εσπευσμένα από το αεροσκάφος με τη χρήση ειδικών ολισθητήρων, ενώ στήλη καπνού και φλόγες υψώνονται από την άλλη πλευρά του αεροπλάνου.
Το ατύχημα είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις πτήσεων -αλλά όχι ακυρώσεις- στο αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Στη διαβούλευση το ν/σ ΥΠΕΘΑ: Δεν αναφέρει συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ–Τι προβλέπει για Εφάπαξ-Μεταθέσεις-Πλεύσιμα

  - Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024 Το Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ 2024 βγήκε τη νύχτα στη διαβούλευση – ΔΕΝ προβλέπει τίποτα για το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ - Η δι...