Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για το Κυπριακό

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για το Κυπριακό

lavrof.jpg

Σερκέι ΛαβρόφΟ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στην Ελλάδα | ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στην ατζέντα της συνάντησης του Νίκου Κοτζιά με τον Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη βρίσκεται το Κυπριακό, η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί ακόμη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο . Στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κοτζιά με τον οποίο θα συνυπογράψει το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας- Ρωσίας για την τριετία 2017-2019. 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα αναμένει από τη Ρωσία, και λόγω της ιδιότητάς της ως Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να επιβεβαιώσει τη θέση της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα λαμβάνει υπόψη της αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα των Κυπρίων.
Ένα από τα μηνύματα που επιθυμεί να εκπέμψει η ελληνική πλευρά είναι η αναγκαιότητα να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία εκτιμώντας ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τις διεθνείς πολιτικές ισορροπίες να παγιωθεί μία νέα, ψυχροπολεμικού τύπου, αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας. 
Ο Λαβρόφ επισκέπτεται την Αθήνα ανταποδίδοντας την επίσκεψη, που είχε πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο στη Μόσχα ο Έλληνας ομόλογός του, και πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά από αυτήν του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο του 2016.
Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο και στη συνέχεια θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...