Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του

Για «ακροδεξιό παραλήρημα» κατηγορούν τον Γεωργιάδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Για «ακροδεξιό παραλήρημα» κατηγορούν τον Γεωργιάδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης   (Φωτογραφία:  Intime )
  • 0
Αιθήνα
Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε από τη Χίο ο Άδωνις Γεωργιάδης για το προσφυγικό, αλλά και για τους κομμουνιστές. «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και την κάλεσε να παραιτηθεί προκειμένου «να σωθεί ό,τι σώζεται».

«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος δε στο προσφυγικό τόνισε ότι η μοναδική αλήθεια του πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε το προσφυγικό. «Η κυρία Τασία» είπε «άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησε όσα είδαμε. Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τις εξελίξεις που συνόδευσαν δημοσίευμα για δικαστή του ΣτΕ της εφημερίδας «Αυγή» ο κ. Γεωργιάδης είπε:  «Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;», διερωτήθηκε για να συνεχίσει λέγοντας: «Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την προσωπική ζωή ενός δικαστού για να τον εκβιάσουν να ψηφίσει όπως θέλουν στο ΣτΕ, θεωρούνται δημοκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η Σαχάρα με το χιόνι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «ακροδεξιό παραλήρημα» την ομιλία του Αδ.Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι με τα λεγόμενά του «εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μία πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50 αποτελεί ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...