Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

«Θα πάμε μέχρι τέλους όλες τις υποθέσεις διαφθοράς

«Θα πάμε μέχρι τέλους όλες τις υποθέσεις διαφθοράς» UPD

tsipras-vouli-exetastiki.jpg

Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή σε υψηλούς τόνους και σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη-Γεννηματά |EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός αναφορικά με θέματα διαφθοράς. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση με τον Γιάννο Παπαντωνίου στο επίκεντρο, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αλλά αποκάλυψε, κιόλας, ότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στη Βουλή τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;»: το, ρητορικό, αυτό ερώτημα έθεσε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Αφορμή είχε σταθεί η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, που είχε εξαπολύσει νωρίτερα αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Αν δεν υπήρχε αλλαγή ηγεσίας το 2015 η συζήτηση για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου δεν θα γινόταν ποτέ ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε με νόημα ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά επέλεξαν να απουσιάζουν από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.
«Οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ όσο και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΙ.
Τόνισε ότι η κ. Γεννηματά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.
«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. Ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος, «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις υποθέσεις που αφορούν σε σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας. Ο Αλέξης Τσίπρας σήλωσε ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις προς διερεύνηση, ενώ προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα της Novartis στη Βουλή.
«Έχω την αίσθηση ότι κατά την συζήτηση αυτών των υποθέσεων δεν θα είστε τόσο ανέμελοι ούτε τόσο τσάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Καλοδεχούμενη η ψήφος σας υπέρ της προανακριτικής αλλά δε σας ξεπλένει. Δεν ξεπλένεται η στάση που κρατήσατε τόσα χρόνια», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο έγκλημα», όχι «τα πιθανά αδικήματα των υπουργών σας αλλά η τοξικότητα με την οποία διαποτίσατε την ελληνική κοινωνία ώστε κάθε υπόθεση ρεμούλας να αντιμετωπίζεται με απάθεια.Εξευτελίσατε την αξιοπρέπεια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Και είχατε το θράσος να λέτε μετά στους πολίτες ότι τα φάγατε μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...