Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σημίτη, Στουρνάρα και σία...

Σημίτη, Στουρνάρα και σία...

syriza

Τους δύο άνδρες φωτογράφισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στις χθεσινές καταγγελίες του
Τις πρόσφατες παρεμβάσεις κορυφαίων πρώην και νυν θεσμικών αξιωματούχων εναντίον της κυβέρνησης κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) του Φώτη Κουβέλη.
Ο Νίκος Βούτσης, φωτογραφίζοντας τους Κ. Σημίτη και Γ. Στουρνάρα, υποστήριξε ότι παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής, καθώς και πολιτικές κινήσεις ή κόμματα τροφοδοτούν «μια επικοινωνιακή πολιτική κινητικότητα» και εργάζονται «με όπλα την κινδυνολογία, την ακατάσχετη εκλογολογία και την "προθυμία" για προσαρμογή στις απαιτήσεις των δανειστών για την ανακοπή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιαδήποτε διακινδύνευση και την προφύλαξη μεγάλων οικονομικών συμφερόντων». Γνωστοποίησε πάντως ότι η συμφωνία με τους θεσμούς «είναι κοντά».
Αναφερόμενος στα ζητήματα των πολιτικών συμμαχιών, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη διαμόρφωση «εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης» και ενός πολιτικού αντι-νεοφιλελεύθερου μετώπου με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, που -όπως συμπλήρωσε- θα στηρίζεται σε αντίστοιχο συσχετισμό κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με βασική στόχευση την προετοιμασία για την Ελλάδα «μετά τα μνημόνια».

Το μήνυμα του Κουβέλη

Σε συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε για ακόμη μία φορά ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι το εγχείρημα της προοδευτικής πολιτικής εντός της κρίσης και εντός μνημονίων είναι δύσκολο, «δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος». Παράλληλα, κάλεσε τις δυνάμεις του «ενδιάμεσου χώρου» να μη «νίπτουν τας χείρας τους» και προέτρεψε -αν θέλουν να δικαιώσουν τον αυτοπροσδιορισμό τους ως προοδευτικές και κεντροαριστερές- να «αναζητήσουν συμπλεύσεις με την Αριστερά και να κλείσουν το κεφάλαιο της συμπόρευσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική».
Σχολιάζοντας δε τις συζητήσεις κυβέρνησης - δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είπε ότι συνιστά κατάκτηση ότι τα «όποια μέτρα» θα συνοδεύονται με αντίμετρα και παρατήρησε ότι «μέσα στον πόλεμο κάνεις συμβιβασμούς και υποχωρήσεις».
Στην εκδήλωση που είχε θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μίλησε επίσης ο καθηγητής Ν. Μαραβέγιας και συντόνισε ο δημοσιογράφος Π. Παναγιώτου. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Ν. Φίλης, Σ. Αναγνωστοπούλου, Ολ. Γεροβασίλη, Γ. Μπαλάφας, Κ. Ζαχαριάδης, Π. Ρήγας, Μ. Γιαννακάκη, Αντ. Κοτσακάς, Αφρ. Θεοπεφτάτου, Φ. Προβατάς και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...