Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 Κύπρος: Εντός του 2018 μπαίνει το τρυπάνι στο «10»

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Κύπρος: Εντός του 2018 μπαίνει το τρυπάνι στο «10»

Εντός του 2018 μπαίνει το τρυπάνι στο «10»
Ως σημαντική αναβάθμιση των μακροχρόνιων της σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος των σχέσεων αυτών, βλέπει η ExxonMobil τη συμφωνία που υπογράφτηκε στις 5 Απριλίου στο Προεδρικό Μέγαρο  για το τεμάχιο «10»της κυπριακής ΑΟΖ, με την κοινοπραξία  ExxonMobil-Qatar Petroleum.

Προηγήθηκε η προκήρυξη της διαδικασίας του Γ΄ Γύρου Αδειοδότησης το Δεκέμβριο του 2016, όπου η κοινοπραξίαExxonMobil και το Qatar Petroleum επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις των όρων της σύμβασης για το υπεράκτιο τεμάχιο «10», μέσα από τον ανταγωνισμό διεκδικητών όπως η Eni, η Total και η Statoil.
«Εάν η ερευνητική δραστηριότητα που προβλέπεται στις συμβάσεις που υπογράφτηκαν καταλήξει σε επιτυχία, αυτό θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην Κύπρο», τονίζουν στον «Φ» εκπρόσωποι του διεθνούς κολοσσού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αθηνά Μαρτίνου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Αθηνά Μαρτίνου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας : Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου έφυγε από την ζωή τ...