Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Άγγελος Παπαλεξόπουλος Τα έσχατα χρόνια της Βασιλεύουσας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είχε περισσεύσει η αδιαφορία,η απάτη,οι ίντριγκες και οι δολοπλοκίες.Ο λαός είχε χάσει τις αξίες και την πίστη του,οι άρχοντες είχαν κύριο έργο την κλοπή,τα παιχνίδια εξουσίας και την διαφθορά.



29 Μαΐου 1453. Από αιώνων όταν η διαφθορά και η ανομία ξεπεράσει το δίκαιο και την αγαθότητα,έρχεται η καταστροφή ως δοκιμασία και ως συνετισμός αρχόντων και λαού.
Τα έσχατα χρόνια της Βασιλεύουσας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είχε περισσεύσει η αδιαφορία,η απάτη,οι ίντριγκες και οι δολοπλοκίες.Ο λαός είχε χάσει τις αξίες και την πίστη του,οι άρχοντες είχαν κύριο έργο την κλοπή,τα παιχνίδια εξουσίας και την διαφθορά.
Στον υπέρτατο ναό της Ορθοδοξίας εκεί που στεφόντουσαν αυτοκράτορες και το πλήθος έψαλλε το ''Τη υπερμάχω'',τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσαν και συλλειτουργούσαν οι καρδινάλιοι του Βατικανού.
Τον ένδοξο Βυζαντινό Στρατό των Στρατηγών Νικηφόρου Φωκά,του Ναρσή και του Βουλγαροκτόνου,τώρα διοικούν μισθοφόροι Βενετσιάνοι και Φράγκοι.Το Ορθόδοξο Βυζάντιο συρόμενο επαιτούσε σωτηρία από την Δύση που το ενέπαιζε και ζητούσε την άνευ όρων οικονομική και πνευματική υποταγή του, έτσι έχοντας προηγηθεί η πρώτη και κύρια άλωση από τους Λατίνους το 1204 το Βυζάντιο κατέρρευσε μέσα στα πάθη του και στις συνωμοσίες του ...
Μήπως ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση σήμερα ;;
Φωτογραφία του Άγγελος Παπαλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...