Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Reuters: Σύγκρουση στη γερμανική κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος Για χρέος και πλεονάσματα στις Βρυξέλλες

Για χρέος και πλεονάσματα στις Βρυξέλλες LIVE

eykleidis_tsakalotos.jpg

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕUROPEAN UNION / STR
Με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα από το ελληνικό Κοινοβούλιο πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Eurogroup στη βελγική πρωτεύουσα. Πρωτεύον ζήτημα στην ατζέντα το ελληνικό χρέος με τη διχογνωμία μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ να παραμένει. Πληροφορίες μιλούν για πιθανή λύση όχι σήμερα, αλλά τις επόμενες ημέρες. Τα πλεονάσματα που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα μετά το 2018 στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προσδοκά σε μία συνολική, πολιτική συμφωνία. Στην ανάγκη να βρεθεί συνολική λύση για το ελληνικό χρέος προς όφελος της Ελλάδας και της ευρωζώνης συμφώνησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Reuters: Σύγκρουση στη γερμανική κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος (16:34)

Τη διαφορά θέσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που σχηματίζουν τον κυβερνητικό σχηματισμό, επισημάνει το πρακτορείο Reuters.
Όπως τονίζει, η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι διχασμένη την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναζητούν μια συμφωνία που να ισορροπεί ανάμεσα στη θέση του ΔΝΤ για ελάφρυνση χρέους και τη γερμανική, που μιλά για λύση «αργότερα και αν κριθεί απαραίτητο».
Ζίγκμαρ ΓκάμπριελAP Photo/Markus Schreiber
Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέρει το πρακτορείο, έχει επικρίνει τη σκληρή στάση Σόιμπλε, ενώ ζήτησε από την ευρωζώνη να δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Δεν πρέπει να αποτύχουμε σε αυτό εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης», τόνισε.
Να σημειωθεί ότι όταν ο Β. Σόιμπλε, κατά την άφιξή του, ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Γκάμπριελ, είπε ότι εκείνος «δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης».

Η ατζέντα του σημερινού Eurogroup (16:26)

Λεμέρ: «Να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία» (16:09)

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας επανέλαβε τις θέσεις που μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρας ο Εμανουέλ Μακρόν.
Είπε ότι ο ελληνικός λαός έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις και είναι σημαντικό σε αυτό το Eurogroup να υπάρξει μια συμφωνία.
Όπως τόνισε πρέπει να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει «ένα καλύτερο μέλλον και πιο θετικό».
Μπρουνό Λε ΜερAP Photo/Christophe Ena

«Οι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» (16:02)

Ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η «Ελλάδα έχει κάνει ό, τι πρέπει να κάνει, οι Έλληνες έχουν κάνει το παν».
Τόνισε ότι σήμερα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Πιερ ΜοσκοβισίAP Photo/Michel Euler
Έστω να πετύχουμε κάτι κοντά σε αυτό, δήλωσε, λέγοντας ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.
Όπως είπε, υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές και η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να δουν ότι οι προσπάθειες αναγνωρίζονται και ότι η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη όλων.

Βελγικά μηνύματα (15:59)

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςDreamstime.com
«Να είμαστε πολύ προσεχτικοί στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», προέτρεψε τους συναδέλφους του ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Υποστήριξε ότι οι όροι δανειοδότησης της Ελλάδας είναι «ήδη καλοί» προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό, περιορίζει σημαντικά το κόστος δανεισμού της χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...