Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ αγνοούν την Τουρκία και εξοπλίζουν τους Κούρδους

Οι ΗΠΑ αγνοούν την Τουρκία και εξοπλίζουν τους Κούρδους

kurd-fighter-syria.jpg

Κούρδος μαχητής στη ΣυρίαSyrian Democratic Forces, via AP
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να ξεκινήσουν τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων μαχητών με στόχο τη διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία προέβη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ, οι Κούρδοι μαχητές παρέλαβαν ελαφρύ οπλισμό και οχήματα από τον αμερικανικό στρατό.
Σημειώνεται πως η Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό έχει εκφράσει τις διαφωνίες της με την προοπτική οι ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας. «Κάθε όπλο στα χέρια Κούρδου είναι απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας», είχε δηλώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είχε υπογραμμίσει πως η Άγκυρα δεν μπορεί να ανεχθεί «άμεση ή έμμεση» στήριξη στους Κούρδους του PKK. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει πως σε αντίθετη περίπτωση, «το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει μόνο την Τουρκία: αρνητικές συνέπειες θα προκύψουν και για τις ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποια είναι τα εισοδήματα που απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τέλος Ιουλίου 02.05.2024 | 09:56

  Στις 26 Ιουλίου «εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβ...