Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Athanasios Pistikos Μόλις τώρα · https://youtu.be/jnDpMHoeIOw?t=14Video: Ο «χρυσός συμβιβασμός» ΔΝΤ- Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

https://youtu.be/jnDpMHoeIOw?t=14Video: Ο «χρυσός συμβιβασμός» ΔΝΤ- Γερμανίας για το ελληνικό χρέος
Στην ίδια έκθεση το Ταμείο ανέφερε πως «προκειμένου να υπάρξει περισσότερη αξιοπιστία στη στρατηγική για το χρέος της Ελλάδας, απαιτείται περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων όσον αφορά στον τύπο και το εύρος της ανακούφισης του χρέους που αναμένεται».
Πλέον ο συμβιβασμός του Ταμείου με την Γερμανία οδήγησε αφενός την Κριστίν Λαγκάρντ και το επιτελείο της να κάνουν πίσω στο θέμα των πρόσθετων παρεμβάσεων για το χρέος αφετέρου ανάγκασε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δεχθεί την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους και μάλιστα προεκλογικά.
Το σφικτό χρονοδιάγραμμα
Μια πρώτη πολιτική συζήτηση για τις λεπτομέρειες ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει σήμερα και αύριο στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι και στο λεγόμενο Washington Group. Θα ακολουθήσει μια πρώτη τεχνική επεξεργασία των μέτρων για το χρέος και η συζήτηση για το ύψος των πλεονασμάτων στο EuroWorking Group της προσεχής Δευτέρας. Η ελληνική πλευρά θα ενημερωθεί για τις σχετικές αποφάσεις του Washington Group πιθανότατα κατά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή στο Πεκίνο με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε κάθε περίπτωση η τεχνική επεξεργασία των προτάσεων για το χρέος θα συνεχιστεί και μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου όπου θα αναζητηθεί μια πρώτη συμφωνία για τις κατευθύνσεις πολιτικής.
Κομβικό τόσο για την αποκρυστάλλωση της αξιόπιστης στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και για την εκταμίευση της δόσης που σχετίζεται με τη δεύτερη αξιολόγηση θα είναι το Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργου στις 15 Ιουνίου. Αυτό διότι την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν στην ετήσια τους σύνοδο τα Συμβούλια Διοικητών (Board of Governors) και Διευθυντών (Board of Directors) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), τα οποία θα σφραγίσουν τις αποφάσεις του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για «Μίλτον»: Παραμένει ο κίνδυνος - Δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση

  Newsroom   Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 22:05 Επικίνδυνες παραμένουν οι συνθήκες, παρά την εξασθένηση του τυφώνα «Μίλτον» προειδοποιεί ο Αμερ...