Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Παγκόσμιο σοκ για το λουτρό αίματος στη Γάζα -52 Παλαιστίνιοι νεκροί -Συγκλονιστικές εικόνες

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Παγκόσμιο σοκ για το λουτρό αίματος στη Γάζα -52 Παλαιστίνιοι νεκροί -Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτογραφίες: AP
Το μακελειό στη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 1.600, προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.


Νετανιάχου: Ηταν αυτοάμυνα
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».
Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ετσι, ενδέχεται να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εντός των ερχόμενων 24 ωρών όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ.
«Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε αυτή την έκτακτη συνάντηση (του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ) το ταχύτερο δυνατό και μπορεί να διεξαχθεί εντός των επόμενων 24 ωρών», δήλωσε ο Μανσούρ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό από διπλωμάτες ότι το Κουβέιτ ζήτησε τη δημόσια σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αύριο Τρίτη πρωί με θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη βία στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, «Καταδικάζουμε ό,τι έχει συμβεί, θα υπάρξει αντίδραση από μας», δήλωσαν ο Μανσούρ αλ Οτάιμπι, ο πρεσβευτής του Κουβέιτ στον ΟΗΕ, που δεν είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ.

ΟΗΕ: Να μπει τέλος στους σκοτωμούς στη Γάζα
Η χρήση αληθινών σφαιρών από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων στη Γάζα σήμερα πρέπει να σταματήσει αμέσως και η διεθνής κοινότητα πρέπει να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, επισήμανε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Οι σοκαριστικοί σκοτωμοί δεκάδων ανθρώπων, ο τραυματισμός εκατοντάδων άλλων από τις αληθινές σφαίρες των Ισραηλινών στη #Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως» έγραψε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν στο μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στο Twitter.
«Το δικαίωμα στη ζωή πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οι υπεύθυνοι για τις εξοργιστικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγγυηθεί την απονομή της δικαιοσύνης για τα θύματα- #Ζέιντ».
Και μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να επανέλαβε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη «στη συνολική και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων», ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Αμπάς: ΟΙ ΗΠΑ προσέβαλαν Παλαιστίνη, Αραβες και Ισλάμ
Ως απάντηση στο Πομπέο, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει η Ουάσινγκτον 


Πηγή: Παγκόσμιο σοκ για το λουτρό αίματος στη Γάζα -52 Παλαιστίνιοι νεκροί -Συγκλονιστικές εικόνες | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις σιδηροδρομικές υποδομές του Ντνίπρο και του Κριβί Ριχ Είχε προηγηθεί χθες η καταστροφή δύο συστοιχιών S-300 για να καταστραφεί η αεράμυνα των περιοχών 20.04.2024 | 08:12

  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  |  email: andreopoulos@pronews.gr Ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα κατά των Oυκρανών πραγματοποίησαν οι ρωσικές πυραυ...