Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο για να αποσοβήσουν ελληνοτουρκική κρίση – Πολεμική δράση αναλαμβάνουν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο για να αποσοβήσουν ελληνοτουρκική κρίση – Πολεμική δράση αναλαμβάνουν οι Αμερικανοί

Πολεμική δράση αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ πλέον εναντίον του Ερντογάν και των πραγματικών σχεδίων του, εφόσον ο ίδιος συνεχίσει στην ίδια ρότα,  για την πρόκληση ελληνοτουρκικής πολεμικής κρίσης στο Αιγαίο και την Κύπρο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «σημερινή» οι Αμερικανοί  έρχονται με « άγριες διαθέσεις» πλέον  στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, προκειμένου να απαγορέψουν δια ροπάλου…. την ενδεχόμενη « πολεμική κρίση» μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου, με φόντο τους  υδρογονάνθρακες και τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής…τον οποίο οι Τούρκοι ορέγονται.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινής» της Κυριακής, η έντονη παρουσία σκαφών του αμερικανικού πολεμικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, πέραν από τον «έλεγχο» των εξελίξεων στην μεσανατολική κρίση και στη Συρία, συνδέεται, άμεσα, και με την πρόθεση της Ουάσιγκτον να εκτονώσει το κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Αθήνα, που, εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, έχει αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.
Το  κύριο ρόλο σε αυτή την δράση έχει αναλάβει το  αεροπλανοφόρο USS HARRY TRUMAN  αλλά και τα αντιτορπιλικά με σύστημα AEGIS που γυροφέρνουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τα αεροσκάφη τους πετούν στο κυπριακό  FIR και νοτίως του Καστελόριζου, όπου εστιάζονται και οι κύριες τουρκικές διεκδικήσεις.
Κύριος σκοπός  είναι η διακοπή των προκλήσεων των Τούρκων στην περιοχή  ερευνών της Exxon στο Οικόπεδο 10, αλλά και οι αμερικανικές πληροφορίες για ενδεχόμενη κάθοδο τις επόμενες ημέρες του πλωτού τουρκικού τρυπανιού  εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο Ερντογάν δείχνει πως κάτι φοβάται και προετοιμάζεται. Είναι οι αλλαγές συνόρων που έρχονται; Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει; Η απομάκρυνση από τη Δύση; Iσως ένας συνδιασμός όλων αυτών!

Η Ανατολική Μεσόγειο και τα νότια Βαλκάνια μπορούν πράγματι να γίνουν σύντομα ένα νέο φυτώριο πολέμου όπου οι κύριες αντιμαχόμενες πλευρές θα είναι η Ελλάδα και η Τουρκία με άμεση ή έμμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, της Κύπρου, της  Αιγύπτου , του ΝΑΤΟ και μια σειρά από χώρες της ΕΕ και άλλες περιφερειακές δυνάμεις.
Η κατάσταση είναι τόσο ανησυχητική που οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών άρχισαν να μιλάνε για πιθανή πολεμική κινητοποίηση, αναφέρει ρωσικό άρθρο.
Αυτές οι διαθέσεις αναζωπυρώνονται από το γεγονός ότι το τουρκικό ναυτικό υλοποιεί ναυτικές ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο δεσμεύοντας ολόκληρες περιοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα .
Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι η τουρκική πλευρά έχει επιλέξει  τον χρόνο και τον τόπο για να κορυφώσει τις προκλήσεις της  με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις.
Το διακύβευμα των ΗΠΑ σε όλα αυτά είναι το μπλοκάρισμα του ρωσο-τουρκικού αγωγού «Turk Stream» ο οποίος θα προμηθεύει τις χώρες της νότιας Ευρώπης και αφορά σαφώς τα τεράστια συμφέροντα της ίδιας της Ρωσίας .
Αυτό δείχνει την μεγάλη επιθυμία των Αμερικανών να «σπάσουν» το μονοπώλιο του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την εξόρυξη, παραγωγή και μεταφορά ενεργειακών πόρων, ελέγχοντας ολόκληρη την ροή προμήθειας φυσικού αερίου στην ΕΕ.Επίσης η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για την αναδιανομή των αγορών και των πηγών πρώτων υλών, κάτι τρομερά σημαντικό και απαραίτητο  για να κατανοήσουμε τα αίτια της σημερινής σύγκρουσης και την πιθανότητα πολέμου στην Α.Μεσόγειο.
Με αυτή την έννοια, το «Κυπριακό μέτωπο» θα μπορούσε να είναι ένα από τα θέατρα της βίαιης αντιπαράθεσης τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, καθώς θα χρησιμεύσει ως πρόσχημα για να προκληθεί  πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας διαλύοντας το ΝΑΤΟ και την ΝΑ πτέρυγα του , κάτι που οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ. 
Και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η βόμβα από τον Χουλουσί Ακάρ, όπου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το Έθνος και την πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό».
«Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», πρόσθεσε όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...