Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας, ζήτησε πρόωρες εκλογές (Βίντεο


Ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας, ζήτησε πρόωρες εκλογές (Βίντεο)

© Φωτογραφία : Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγο μετά τις 18.30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως είχε προαναγγείλει το βράδυ των ευρωεκλογών, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός το απόγευμα της Δευτέρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά από τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μία συνθήκη που θα οδηγούσε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με δεδομένο ότι η θητεία της κυβέρνησης έληγε τον Σεπτέμβριο και κάτι τέτοιο - όπως είπε ο πρωθυπουργός - εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό «έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης ζητώ να προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Γι' αυτό ζητώ εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ενάρετος κύκλος, στον οποίο έχει μπει η οικονομία.
​Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού.
Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο πρωθυπουργός, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.
Τον πρωθυπουργό συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Θα ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κομισιόν: Εγκρίθηκε η επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων Ξεκινά πενταετής εμπορικός πόλεμος με την Κίνα. Με σχετική πλειοψηφία η απόφαση. Ποιοι αντιδρούν, ποια τα δεδομένα. Δημοσθένης Γκαβέας Δημοσθένης Γκαβέας

  Την επιβολή δασμών ύψους έως και 45% για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα αποφάσισαν σήμερα (4/9) στην πολύαναμενόμενη...