Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

OI ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΜΥΡΙΣΑΝ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ειδική έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη,


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Πιέρ Μοσκοβισί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαρτίου, 2019

«Τρύπα» 4,75 δισ. ευρώ στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

© AFP 2019 / EMMANUEL DUNAND
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τετάρτη, θα δώσει στη δημοσιότητα ειδική έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας και τις επιπτώσεις από το πακέτο παροχών της κυβέρνησης.
«Τρύπα» 4,75 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2019-2020 φέρεται να διαπιστώνεται στην ειδική έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο τηλεοπτικό σταθμός «ΑΝΤ1», οι εκπρόσωποι των δανειστών προσδιορίζουν κοντά στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ την «τρύπα» στα δημοσιονομικά μεγέθη της διετίας 2019-2020, η οποία προκύπτει από τις προσφάτως αναγγελθείσες παροχές του κ. Τσίπρα.
Κοινοτικός αξιωματούχος
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση των θεσμών, το δημοσιονομικό «κενό» εκτιμάται στο 1% του ΑΕΠ (1,85 δισ. ευρώ) για το 2019 και στο 1,5% του ΑΕΠ (2,9 δισ. ευρώ) για το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω μετρήσεις, λαμβάνουν ως δεδομένη την ανάγκη επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων, ύψους 3,5% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων στο 2,5% από το 2020 έως το 2022, μέσω της χρήσης ταμειακών αποθεμάτων 5,5 δισ. ευρώ, οι θεσμοί αναμένεται να δηλώσουν «αναρμόδιοι», παραπέμποντας το ζήτημα στο Eurogroup.
Την ίδια ώρα, στην επίμαχη έκθεση θα περιλαμβάνονται σαφείς προειδοποιήσεις για τυχόν καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή των οποίων συνδέεται με την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.
Στο επίκεντρο θα βρίσκονται, ειδικότερα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια, αλλά και οι προσλήψεις στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...