Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: Αγκαλιά και στον θάνατο μάνα με παιδιά - Αδειάζει η κλεψύδρα για επιζώντες

Σεισμός στην Αλβανία.

Σεισμός στην Αλβανία: Αγκαλιά και στον θάνατο μάνα με παιδιά - Αδειάζει η κλεψύδρα για επιζώντες

© AP Photo / Petros Giannakouris
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία.
Δεν έχουν τέλος οι τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία πριν λίγες ημέρες.
Τελευταία θύματα του σεισμού μια μητέρα με τα δίδυμα της, δυο ετών και τον επτάχρονο γιο της , οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σπιτιού στο Δυρραχιο.
Μετά και τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα από τον σεισμό ανέρχονται στα 46 καθώς οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν ακόμη έναν νεκρό από συντρίμμια ξενοδοχείου.

Πάνω από 500 μετασεισμοί

Η γη στην πληγείσα Αλβανία δεν σταμάτα να τρέμει με τους σεισμογράφους να έχουν καταγράψει πάνω από 500 μετασεισμούς από την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αρκετοί από τους μετασεισμούς ήταν πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Nα σημειωθεί πως χθες η χώρα θα γιόρταζε την 107η επέτειο από την ανεξαρτησία της αλλά όλες οι επίσημες τελετές ακυρώθηκαν.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων

Ενώ ομάδες διασωστών από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και άλλα κράτη της Βαλκανικής έχουν σπεύσει σε βοήθεια των Αλβανών συναδέλφων τους, οι ιστορίες των οικογενειών που επλήγησαν από τον σεισμό προκαλούν θλίψη.
Χαρακτηριστική αυτή του Μπέρτι Λάλα, 40 ετών, όπου πριν λίγες ώρες μια ιταλική ομάδα ανέκτησε από το σπίτι του τις σορούς της γυναίκας του, των διδύμων τους και του γιου τους, που καταπλακώθηκαν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι.
Ο μεγαλύτερος αδελφός του, που είναι παράλυτος, παραμένει παγιδευμένος στα συντρίμμια του σπιτιού.
Η μεγαλύτερη κόρη του, οκτώ ετών, η μητέρα του, 79 ετών, και μια ανιψιά του έχασαν επίσης τη ζωή τους.
Μόνος επιζών ο 17χρονος ανιψιός που ανασύρθηκε ζωντανός την Τρίτη καθώς φαίνεται πως σώθηκε όταν το πλυντήριο μετακινήθηκε από τον σεισμό, παγιδεύοντάς τον αλλά προσφέροντάς του ταυτόχρονα προστασία.

Ακόμα μετρούν τις πληγές τους

Στη βόρεια πόλη Θουμάνε, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 22 οι έρευνες διακόπηκαν: καθώς εντοπίστηκαν τα πτώματα όλων των αγνοουμένων.
Ανάμεσα σε αυτούς και μια μητέρα με την κόρη της, που βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου.
Στην αισιόδοξη πλευρά του φονικού σεισμού, περίπου 45 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί αλλά οι τραυματίες ξεπερνούν τους 650 τραυματίες με κάποιους από αυτούς σοβαρ.α
Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες στο Δυρράχιο και στη Θουμάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...