Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΔΝΤ: Είμαστε σε παγκόσμια ύφεση - Χειρότερες από το 2008 οι επιπτώσεις

Κορονοϊός: Ζωντανά οι εξελίξεις από τη μάχη κατά της πανδημίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (262)
0 0 0
Βρείτε μας
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Πότε αναμένεται η ανάκαμψη.
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την τροχιά της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
«Είναι σαφές ότι έχουμε εισέλθει σε ύφεση, της οποίας οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες από την κρίση του 2008» επεσήμανε, το απόγευμα της Παρασκευής, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκερογκίεβα.
Προέβλεψε δε, ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι εφικτή από το 2021, υπό την προϋπόθεση ότι ο COVID-19 θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
«Υπάρχει η δυνατότητα ευμεγέθους ανάκαμψης, αλλά μόνο εφόσον καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό παντού» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιστρέφοντας στο δυσοίωνο παρόν, επεσήμανε ότι η τρέχουσα ύφεση θα είναι «αρκετά βαθιά», ενώ κάλεσε τις χώρες να επιστρατεύσουν επιθετικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.
Αυτά τα μέτρα θα περιορίσουν το χρονικό διάστημα της ύφεσης, διευκρίνισε η Γκεοργκίεβα, η οποία απηύθυνε έκκληση για στοχευμένα μέτρα, ιδίως στον τομέα της υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο καταγράφει εκτεταμένες απώλειες.
Χαρακτηριστικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 3,27% στις 21.814 μονάδες, ο S&P 500 κατά 2,91% στις 2.553 μονάδες και ο Nasdaq κατά 3,01% στις 7.562 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ποιοι κρατούν δέσμια τη δημοσιογραφική πένα

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.  MEDIA 03.05.24 09:19 Δημήτρης Α...