Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Covid-19: Με άδεια η κυκλοφορία στην Ελλάδα, περιορισμοί παγκοσμίως

Covid-19: Με άδεια η κυκλοφορία στην Ελλάδα, περιορισμοί παγκοσμίως

Covid-19: Με άδεια η κυκλοφορία στην Ελλάδα, περιορισμοί παγκοσμίως


Στα ήδη αυστηρά μέτρα που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, από σήμερα στις 6 π.μ. προστέθηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας πλην κάποιων εξαιρέσεων.
♦Παγκοσμίως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 339.000 και οι νεκροί τους 14.700
♦ Προς αναβολή για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, μετά την ανακοίνωση του Καναδά και της Αυστραλίας ότι δεν στέλνουν αθλητές
♦ Συνολικά 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, 15 οι νεκροί.
♦ Τι ισχύει με τους περιορισμούς μετακίνησης - Αναλυτικές οδηγίες
♦ Νέα αυστηρά μέτρα από σήμερα και στην Ιταλία
♦ Απαγόρευση μετακινήσεων για 30 ημέρες στην Ισπανία.
♦ Επιπλέον περιορισμοί και στη Γερμανία - Σε καραντίνα η Μέρκελ

Αναστολή πτήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν σε αναστολή όλων των επιβατικών και των ενδιάμεσων πτήσεων από και προς τη χώρα για δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM επικαλούμενο την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων αναγκών.
Η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει μετά 48 ώρες και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, ενώ θα αναθεωρείται αναλόγως των εξελίξεων.

Facebook και Instagram ρίχνουν την ποιότητα βίντεο στην Ευρώπη

To Facebook θα υποβαθμίσει την ποιότητα του βίντεo streaming τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και σε εκείνη του θυγατρικού Instagram στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

Άλλα 122 κρούσματα στην Ταϊλάνδη, συνολικά 721

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 122 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 721.
Στην Ταϊλάνδη έχει καταγραφεί ένας θάνατος εξαιτίας της πανδημίας. Στον αντίποδα, 52 άνθρωποι έχουν ιαθεί και λάβει εξιτήριο. Άλλοι 668 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Με κορονοϊό και ο Γουάινστιν

Χάρβεϊ Γουάινστιν, κινηματογραφικός παραγωγός
AP Photo/John Minchillo
Ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, που πρόσφατα καταδικάστηκε να εκτίσει 23 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, μολύνθηκε από τον κορονοϊό στη φυλακή, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο TMZ ότι ο χολιγουντιανός παραγωγός, 68 ετών, είναι πράγματι ο ένας από τους δύο κρατούμενους στη φυλακή Γουέντι, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Ελπίδες για ύφεση της πανδημίας στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων από την κορύφωση της εξάπλωσής του, την 29η Φεβρουαρίου· η συνέχιση της μείωσης των κρουσμάτων δημιουργεί ελπίδες πως η κατάσταση στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην Ασία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας έχει μπει σε φάση ύφεσης.
Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) έκαναν λόγο σήμερα για 64 κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται σε 8.961.
Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 αυξήθηκε στους 110 νεκρούς, καθώς άλλος ένας ασθενής υπέκυψε.

39 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP
Χθες, Κυριακή, καταγράφηκαν 39 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, από 46 το Σάββατο. Όλα τους ήταν ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό και δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης.
Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα και από σήμερα οι διεθνείς πτήσεις θα εκτρέπονται σε άλλες πόλεις, όπου οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Η Σαγκάη και η Γκουανγκζού ανακοίνωσαν επίσης ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα υποβάλλονται στο εξής σε εξετάσεις, επεκτείνοντας το μέτρο που μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε ανθρώπους που επέστρεφαν από χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου.
Ως χθες, το σύνολο των κρουσμάτων ανερχόταν σε 81.093 στην ηπειρωτική Κίνα και οι νεκροί σε 3.270.

Έλεγχοι κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις.
Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.
Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο -σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον- είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται.
Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Ο παγκόσμιος χάρτης του κορονοϊού

Ώρα με την ώρα στον κόσμο αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και τα θύματα του Covid-19.
Δείτε τον χάρτη που καταγράφει συνεχώς την πορεία εξάπλωσης του ιού.

«Μένουμε σπίτι» με εξαιρέσεις

Στο πνεύμα του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι», ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε περιορισμό της κυκλοφορίας στις απολύτως απαραίτητες, από τις έξι το πρωί της Δευτέρας και μέχρι τουλάχιστον τις 6 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ράπισμα» από Μ.Σαλβίνι κατά Ε,Μακρόν: «Ούτε ένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πεθάνει στο όνομα του Γάλλου προέδρου» Οργή από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης κατά Μακρόν για την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία 03.05.2024 | 16:55

  Ράπισμα κατά Ε.Μακρόν από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος  αντιδρώντας σε χθεσινές ...