Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Β.Κικίλιας: «Να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί - "Ναι" στην απαγόρευση κυκλοφορίας»

Β.Κικίλιας: «Να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί -
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά κυρίως να προχωρήσει η κυβέρνηση σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών με εφαρμογή στρατιωτικού νόμου!
Πρόκειται για μία εισήγηση που δύσκολα εξηγείται και είναι ερώτημα σε ποιο βαθμό θα γίνει αποδεκτή, καθώς οι μέχρι στιγμής περιορισμοί τηρούνται, όσο και αν τα φικοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν εικόνα «απείθαρχων πολιτών».
Ήδη, με την απόφαση της κυβέρνησης μπήκε «φρένο» στις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά στον απόηχο των εικόνων από τα γεμάτα με κόσμο πλοία, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους.

Πρόκειται για αδιανόητα υπό κανονικές συνθήκες, μέτρα, τα οποία δεν δικαιολογούνται επιστημονικά σε ότι αφορά τον περιορισμό της επιδημίας. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία, δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς. Αρα το μέτρο δεν έχει την αποτελεσματικότητα που πολλοί θεωρούν ότι θα είχε.ProNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Campus protests spread (Οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη εξαπλώθηκαν)

  Campus protests spread (Οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη εξαπλώθηκαν)   Καθημερινή ενημέρωση Επικρατεί νέο χάος  στις πανεπιστημιουπ...