Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Στα σκαριά παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στα σκαριά παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα σκαριά παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας


Την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬ λόγω κορονοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.
Ο Αδ. Γεωργιάδης, σημείωσε (Open), ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης και τόνισε πως «τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό»
Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως εξετάζονται νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ και αφού παρατήρησε πως «αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά», έριξε στο τραπέζι το μοντέλο που εφαρμόζει η Δανία: «Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε», είπε.
Για την επάρκεια στα αντισηπτικά είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες. Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές.
Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Έλεγχοι στην αγορά

«Από την Δευτέρα θα υπάρξει καταγραφή σε όλα τα αποθέματα των τεστ για κορονοϊό, προκειμένου να ελέγξουμε όσους εισάγουν και εμπορεύονται αυτά τα τεστ και να μην υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας», ανέφερε με τη σειρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι υπάρχει συναγερμός για τον έλεγχο της αγοράς. « Να μην εννοήσουν να αισχροκερδίσουν» ήταν το μήνυμα.
Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι λειτουργεί η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

  EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 03.05.24 08:10 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Πληρότητες που αγγίζουν 100% στ...