Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Στους είκοσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα – 743 τα κρούσματα

Στους είκοσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα – 743 τα κρούσματα

Ο κ. Τσιόδρας, προχωράει ειδικός σχεδιασμός καταγραφής και των περιστατικών κυκλοφορίας της νόσου στην κοινότητα με δειγματοληψία στο σπίτι
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στους είκοσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα – 743 τα κρούσματα


Την εμφάνιση 48 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 20, με τα κρούσματα στο σύνολό τους να είναι 743.
134 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 45 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι σε κατάσταση αυτοπεριορισμού βρίσκεται το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού -1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. 
«Χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα για τις ελαφριές περιπτώσεις του ιού», είπε ο καθηγητής, ενώ ανέφερε ότι συμπτώματα του νέου κορονοϊού μπορεί να είναι και η διάρροια καθώς και η διαταραχή της λειτουργίας της όσφρησης ή ταυτόχρονα και της γεύσης. «Οσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο καλύτερα θα τον καταλαβαίνουμε», είπε. 
Ο Σ. Τσιόδρας κατέδειξε ακόμα ότι αυτή η εβδομάδα είναι από τις πιο κρίσιμες και ότι δεν πρέπει να κάτσουμε σαν αβοήθητοι παρατηρητές σε αυτή την κατάσταση.
Αναφέρθηκε σε καμπάνια του ΠΟΥ με σύνθημα «Να είσαι έτοιμος να παλέψεις τον ιό» για την προστασία από τον ιό με γνωστούς ποδοσφαιριστές που ανακεφαλαιώνει τα βασικά μέτρα προστασίας:
  1. Συχνό πλύσιμο χεριών.
  2. Κάλυψη βήχα και φταρνίσματος με χαρτομάντηλο ή τον αγκώνα του χεριού μας.
  3. Δεν αγγίζουμε μάτια, μύτη, στόμα
  4. Κρατάμε ένα μέτρο απόσταση τουλάχιστον από τον συνάνθρωπο μας ακόμα και μέσα στο σπίτι.
  5. Μένουμε σπίτι με πολύ ελαφριά συμπτώματα.
Απευθυνόμενοι στους ανθρώπους που μένουν σπίτι και εμφανίζουν συμπτώματα ζήτησε να ανατρέξουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν την παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους καθώς και την καθημερινή επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό. Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας «δεν αλλάζει το μήνυμα «Μένω Σπίτ黬, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους και ειδικότερα από τους ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο - ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες -, καθώς και από όσους είναι υγιείς αλλά εμφανίζουν επιδείνωση. Ο θεράπων γιατρός όπως είπε είναι εκείνος που θα καθορίσει την εξέλιξη της νόσου και για το λόγο αυτό η επικοινωνία πρέπει να είναι καθημερινή. 
Οπως εξήγησε ο καθηγητής αφορμή για την παραπάνω αναφορά είναι ο θάνατος «νεαρής συμπολίτισσάς μας που έμενε σπίτι και πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατο με τον ιό» για τον οποίο ενημερώθηκε πριν μπει στην αίθουσα για την ενημέρωση. Η νεαρή γυναίκα είπε είχε υποκείμενο νόσημα και συνέστησε την προσοχή σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Διαβάστε live τις σημαντικότερες εξελίξεις παγκοσμίως από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πάσχα στη Ρούμελη

  ΠΑΣΧΑ  / Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, 08:14:18 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Γεμίζουν ξανά τα χωριά στον ορεινό όγκο της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ε...