Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί η πανδημία

Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί η πανδημία

Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί η πανδημία


Με μεγάλο μέρος του πλανήτη να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown και την πανδημία να συνεχίζει να απειλεί τον πληθυσμό, ένα άνευ προηγουμένου σφυροκόπημα οδήγησε τις τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου -για πρώτη φορά στην ιστορία- σε αρνητικό πρόσημο. Και ενώ οι κυβερνήσεις εξετάζουν μέτρα χαλάρωσης και επανεκκίνηση των οικονομιών, η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia -ελλείψει μετρητών- ανακοίνωσε ότι κηρύσσει στάση πληρωμών και γίνεται η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία η οποία καταρρέει.

Στο χείλος του γκρεμού η Virgin Australia

Σε ενημέρωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές της Αυστραλίας, η διεύθυνση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας διαβεβαιώνει πάντως ότι θέλει να συνεχίσει τις πτήσεις της ενόσω η τύχη της θα επαφίεται σε τέσσερις διαχειριστές που όρισε η λογιστική εταιρεία Deloitte. 

Κούβα: Το εμπάργκο των ΗΠΑ εμποδίζει την έλευση βοήθειας

Ο αποκλεισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Κούβα εμποδίζει την άφιξη διεθνούς βοήθειας στο νησί της Καραϊβικής ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού, τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φρανσίσκο Ντουράν.
 Η Αβάνα έχει καταγγείλει επανειλημμένα το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Τραμπ απειλεί κυβερνήσεις που ζητούν ΑΠΌ την Κούβα να στείλει ομάδες Κουβανών γιατρών για να συμβάλλουν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση στα μελλοντικά εμβόλια

Οι 193 χώρες μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησαν συναινετικά απόφαση που ζητεί να εξασφαλιστεί «δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση» στα «μελλοντικά εμβόλια» εναντίον της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, υπογραμμίζοντας τον «κρίσιμο ηγετικό ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», που αμφισβητείται έντονα τελευταία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σφυροκόπημα για το αμερικανικό αργό

Η τιμή του βαρελιού ενός είδους αμερικανικού αργού, που βυθίστηκε χθες Δευτέρα βαθιά σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά στην ιστορία, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ανέκαμψε σήμερα στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν.

Πάνω από 4.500 ο αριθμός των νεκρών στη Γερμανία

Robert Michael/dpa via AP
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 194 το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.598 συνολικά, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία

  Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία Ανησυχία για τη  Μαρινέλλα  που κατέρρευσε στη σκηνή στο  Ηρώδειο  κα...