Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές

Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές

EUROKINISSI

Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης, προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.  
Στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
Την ίδια ώρα, ο εισαγγελικός λειτουργός ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την αναζήτηση ευθυνών, δηλώνοντας πως οι επιστημονικά υπεύθυνοι των δομών υγείας, όπου εμφανίστηκαν ή θα εμφανιστούν περιστατικά κορονοϊού, θα ελεγχθούν ποινικά και πειθαρχικά. 
Κατά την καθημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι», έπειτα από την καταγραφή 28 κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι βρέθηκε στην κλινική το μεσημέρι, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα για να ελέγξουν την κατάσταση.
Τα κρούσματα είναι 13 σε τροφίμους, 11 σε εργαζόμενους και τέσσερα σε ασθενείς, βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός. Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε τροφίμους και προσωπικό, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ιχνηλατήσεις.
Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, που ενδέχεται να προκύψουν για τους επιστημονικούς και διοικητικούς υπευθύνους της κλινικής.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη νευροψυχιατρική κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, όπου υπάρχουν 300 τρόφιμοι και 170 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, χθες βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα, το οποίο κατέληξε σήμερα το πρωί. 
Άμεσα μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με τον Σ. Τσιόδρα, τον πρόεδρο του Οργανισμού και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στη δομή και ελήφθη δείγμα από 130 περίπου εργαζόμενους και σήμερα από όλους τους τροφίμους.
Μέχρι στιγμής από τα 92 κλινικά δείγματα που έχουν ελεγχθεί και τα 92 έχουν βγει αρνητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...