Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ακόμη 21 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1883)
Βρείτε μας
Σε 3.287 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν ακόμη 21 περιστατικά.
Ακόμη 21 κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εννέα προέρχονται από την Ξάνθη, πέντε από τη Θεσπρωτία, πέντε από το εξωτερικό και ένα από Αθήνα και Έδεσσα.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών, ως εκ τούτου, αυξήθηκε σε3.287, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες. Το 22,1%, παράλληλα, είναι σχετιζόμενο με ταξίδι από το εξωτερικό, το 55,9% συνδέεται με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδιευκρίνιστης προέλευσης.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, με τον γηραιότερο να είναι ηλικίας 102 ετών.
Την ίδια ώρα, οκτώ ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι επτά είναι άνδρες.
Όσον αφορά τη γεωγραφικήκατανομή των κρουσμάτων, τα περισσότερα -αναλογικά με τον πληθυσμό- εντοπίζονται στην Ξάνθη, την Καστοριά, την Κοζάνη, τη Λάρισα και την Αργολίδα.
Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κάποιος νέος θάνατος, με τους νεκρούς να παραμένουν σε 190, με μέση ηλικία τα 76 έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν διενεργεί 285.989 κλινικά τεστ, εκ των οποίων θετικά έχουν αποδειχθεί τα 5.279 (σ.σ. στο ίδιο άτομο αντιστοιχούν πάνω από ένα δείγμα).

Σε απόλυτη καραντίνα Εχίνος και Αγιάσμος

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στον Δήμο Μύκης Ξάνθης βρίσκεται από την Πέμπτη σε απόλυτη απομόνωση, με τους κατοίκους να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Πέραν της περιοχής του Εχίνου, σε καραντίνα έχει τεθεί και ο οικισμός Αγιάσμου στον Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν επιβληθεί και σ’ όλο τον Δήμο Ιάσμου.
Την ίδια ώρα, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων, λόγω της εμφάνισης επτά κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...