Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ο ψευτογιατρός με τα χίλια πρόσωπα και τις αμέτρητες ιδιότητες - Κεντρικ...


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ως τον γιατρό με τα «χίλια πρόσωπα» θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον 47χρονο που συνελήφθη πριν από δύο ημέρες και παρουσιαζόταν από ογκολόγος έως και πράκτορας της CIA.
Με «χειρουργική» ακρίβεια είχε οργανώσει την απάτη που είχε στήσει εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών ο γιατρός «μαϊμού» που έπεσε, μετά από χρόνια δράσης, στα χέρια της αστυνομίας.
Ο ψευτογιατρός, μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ήταν τόσο σίγουρος πως δεν θα κατηγορηθεί για κάτι πέραν της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, που όταν συνελήφθη ήταν ήρεμος και ψύχραιμος. 
«Βοηθάω κόσμο, όποιος δεν έχει χρήματα, του δίνω τα βότανα δωρεάν και τα πληρώνω εγώ. Όταν μετά βρει τα λεφτά μου τα δίνει πίσω», φέρεται να είπε ο 47χρονος στους αστυνομικούς. 

Πλησίαζε ανθρώπους σε απόγνωση

Δεκάδες άνθρωποι έσπευδαν στον «γιατρό» καθώς αναζητούσαν μια ύστατη λύση για σοβαρές ασθένειες δικές τους ή συγγενικών προσώπων τους.
«Όταν φτάσαμε στο αμήν και το παιδί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καταλάβαμε τη δράση του 47χρονου. Ο ψευτογιατρός μας έλεγε "συνεχίστε αυτό που κάνετε"», αναφέρει ο πατέρας ενός από τα θύματα.
Ο «γιατρός» έβρισκε πελάτες κυρίως σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε μοναστήρια.
«Άνθρωποι που ήξερα εγώ ότι ήταν στην Εκκλησία και τους έλεγαν οι δικοί τους άνθρωποι, δηλαδή ένα τέτοιο κυκλωματάκι», αναφέρει ο πατέρας του θύματος για να προσθέσει: «Οταν το παιδί μου κατέληξε, δεν μου είπε τίποτα. Μετά άρχισε τα δικά του. Ότι έγινε ένας άγγελος το παιδί. Μετά καταλάβαμε ότι είναι απάτη. Αλλά εκείνη την ώρα δεν υπάρχει η ψυχική δύναμη». 
Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων ο 47χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθώς στα χέρια του κατέληξαν δύο ανήλικοι και ένας 76χρονος.

Τα «χίλια πρόσωπα» του ψευτογιατρού

Ο άνδρας συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος» και παρουσίαζε στα θύματά του ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό
Μερικές φορές παρίστανε τον ογκολόγο, άλλες φορές τον ερευνητής ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, ενώ συστηνόταν και ως «γιατρός του Βατικανού».
Παράλληλα, εμφανιζόταν ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας.
Ανάμεσα στις ταυτότητες που είχε ήταν αυτή του μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία και προσωπικές σχέσεις με τον βασιλιά της χώρας.
Τέλος, υιοθετώντας τον ρόλο του πράκτορα της CIA κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 55 εκατ. ευρώ από γνωστό επιχειρηματία για την αγορά δορυφορικών συστημάτων.

Τα ματζούνια που παρουσίαζε ως θεραπεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου καναλιού, υποσχόταν ότι με τα «ειδικά» φάρμακα που θα έδινε στους ασθενείς, θα τους προσέφερε πλήρη ίαση και γι' αυτό. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν κάποια μπουκάλια με έλαια όπως μέντα, ματζουράνα και γαϊδουράγκαθο αλλά και κάνναβη.
Με αυτά έφτιαχνε την υποτιθέμενη θεραπεία και τα έβαζε σε μικρά μπουκαλάκια, συμβουλεύοντας τα θύματά του για την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν.
Η «θεραπεία» χωριζόταν σε δύο μέρη: Κατά το πρώτο μέρος έπρεπε να εφαρμοστεί αυστηρή δίαιτα. Έτσι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο καρκινοπαθής έπρεπε να τρώει μόνο φρούτα και λαχανικά. Στο δεύτερο μέρος, συνέχιζε τη δίαιτα και έπρεπε να παίρνει σταγόνες με ματζούνια. 

Οι επιταγές και το σχολικό που τον «πρόδωσαν»

Ο «γιατρός» δεχόταν μόνο επιταγές και ζητούσε από 15.000 έως 22.000 ευρώ.
Ωστόσο, μία από αυτές τις επιταγές έμελλε να σταθεί αφορμή για να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.
Ο άνδρας, που έχει δύο ανήλικα παιδιά, είχε πληρώσει με επιταγή τα δίδακτρα του σχολείου και κίνησε υποψίες.
Η αστυνομία εντοπίζοντας την επιταγή στο ιδιωτικό σχολείο, ακολούθησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σχολικό των παιδιών και ανακάλυψε τη βίλα «φρούριο» στην οποία διέμενε στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί.
Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ OPEN, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στενά τον 47χρονο ψευτογιατρό, που  χρησιμοποιούσε μεθόδους αντιπαρακολούθησης.
Περνούσε τα φανάρια με κόκκινο και έμπαινε σε αδιέξοδα για να δει αν κάποιος τον ακολουθεί.
Κοντά στο σπίτι του, όπου υπάρχει μια πλατεία, έκανε τον γύρο τρεις φορές για να δει εάν κάποιο αυτοκίνητο τον ακολουθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου