Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΆΝΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας από αμερικανικό οργανισμό.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας από αμερικανικό οργανισμό, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός, το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε επίσημη επιστολή από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFCGov, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά, μέσω της εταιρείας ONEX Shipyards.
Την επιστολή υπογράφει ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων (DFC), 'Ανταμ Μπόλερ, ενώ ο Έλληνας υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει πως «η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της ONEX Shipyards, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου».
​Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος στην επιστολή του, η ενδεχόμενη επένδυση στο ναυπηγείο της Ελευσίνας θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο και θα βοηθήσει στη μεταφορά LNG από την Αμερική και την Δυτική Αφρική στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, ενώ εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος, αποτελεί η επιτυχημένη επανέναρξη λειτουργίας των ναυπηγείων της Σύρου από την εταιρεία ONEX, με αποτέλεσμα αν τελικά προχωρήει η συμφωνία να αναγεννηθεί ένα στρατηγικό κεφάλαιο, μέσω του οποίου θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...