Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Μητσοτάκης: Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 70 ετών - Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ότι ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών. «Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες, ώστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».
Για τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
«Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών. Αφορά όλες τις χώρες, όλους τους κλάδους. Αλλά ο τουρισμός χτυπιέται περισσότερο» τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «ο κλάδος του τουρισμού τίθεται σταδιακά σε επανεκκίνηση με προσεκτικά βήματα».
«Υπό κανονικές συνθήκες ο χώρος που βρισκόμαστε (σ.σ. αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”) θα ήταν γεμάτος από επιβάτες και ταξιδιώτες. Σήμερα είναι άδειος. Ελπίζουμε ότι θα ξαναγεμίσει σύντομα» συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : NIKOS LIBERTAS / SOOC
Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πώς θα γίνει αυτό. Πρώτα απ’ όλα με κανόνες ασφάλειας, αλλά και με διάθεση το καλοκαίρι να καταστεί επίλογος προβλημάτων και πρόλογος νέων επιτυχιών».
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι «υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες, ώστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και να απελευθερωθούν πλήρως οι αφίξεις από τους περισσότερους προορισμούς εξωτερικού (σ.σ. χωρίς υποχρεωτική διενέργεια τεστ για κορονοϊό).

«Παράθυρο» για νέα μέτρα

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης προς τα τέλη Ιουλίου, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
«Το κράτος έπρεπε να συμπαρασταθεί στην αγορά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο επίπεδο της ρευστότητας, να στηρίξει την αγορά εργασίας σηκώνοντας ένα κομμάτι του μισθολογικού βάρους».
Και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής. Πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...