Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

''Κρύος ιδρώτας'' για Ερντογάν: ''«Λύκοι» Μακρόν-Μητσοτάκης'

Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Κρύος ιδρώτας'' για Ερντογάν: ''«Λύκοι» Μακρόν-Μητσοτάκης''

Με ένα tweet και μια δήλωση απ’ όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και… νέος, αντέδρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας για τα εξοπλιστικά και τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν στην Τουρκία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που συναντήθηκαν στην Κορσική. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε (σε πρώτη φάση) να «απαντήσει» στη Med-7 και τα όσα είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν με την ανάρτηση ενός video απ’ όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Το ανέβασε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα στον προσωπικό (και όχι της προεδρίας) λογαριασμό του στο twitter. Και το μήνυμα ήταν σαφές.

Ήταν μια δήλωση που είχε κάνει τότε. «Υπάρχει ένα τραπέζι λύκων που ετοιμάζεται. Θέλετε να μας φάτε. Είμαστε πολύ μεγάλοι, δεν θα τα καταφέρετε. Δεν μπορείτε να τα καταφέρετε».


Μακρόν κατά Τουρκίας και Ρωσίας 

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε «ηγεμονικό παιχνίδι» Ρωσίας και Τουρκίας στη Μεσόγειο. Ο Γάλλος πρόεδρος, σχολίασε τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στα όσα συμβαίνουν σε Συρία και Λιβύη, με τον ρόλο που παίζουν Ρωσία και Τουρκία στην περιοχή.


«Η Μεσόγειός μας είναι σήμερα το θέατρο παρατεταμένων συγκρούσεων, στη Συρία, στη Λιβύη. Το ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας, όπως και της Τουρκίας, μας ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

"Βόμβα" Δένδια! Έρχεται full εθελοντική στράτευση γυναικών και μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητε

  Στρατός Ξηράς 04.10.2024 - 16:29 Θα αλλάξει και η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή. Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγον...