Με απελάσεις εξπρές στην Ελλάδα απαντά η Γερμανία στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης.
Αυτό αναφέρουν νέες πληροφορίες από το Βερολίνο, τονίζοντας ότι το Βερολίνο σκοπεύει να επιταχύνει τον «επαναπατρισμό» (επαναπατρισμό αλλοδαπών στην… Ελλάδα!) παράνομων μεταναστών που θα εντοπίζονται από τούδε και στο εξής στο έδαφος της χώρας μετά τη συμφωνία που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής..
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος αλλοδαπός που μπαίνει ούτως ή άλλως, ανενόχλητος στην Ελλάδα, εντοπίζεται στη Γερμανία θα επιστρέφεται πάραυτα, και κατά συνέπεια θα μένει μόνιμα πια στη χώρα, αφού δε μπορεί να πάει στην Ευρώπη.
Μέσα σε επτά μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό τους σε γερμανικό έδαφος ή στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, όλοι όσοι «πρόσφυγες» και μετανάστες έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα ERURODAC.
Στο πανευρωπαϊκό σύστημα σύγκρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών άνω των 14 ετών, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013.
Μέχρι σήμερα μόλις το 15% των προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται στη Γερμανία επιστρέφουν στις πρώτες χώρες που καταγράφηκαν και η Άνγκελα Μέρκελ με τις συμφωνίες τη, σκοπεύει να ανεβάσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό τουλάχιστον στο 90 με 100%!
Από την… επιτυχία αυτού του σχεδίου θα εξαρτηθεί το πολιτικό της μέλλον, καθώς το αδελφό κόμμα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις στον χώρο Σένγκεν.
Με πιθανό σενάριο την προκήρυξη νέων εκλογών και πιθανότερο το πολιτικό τέλος της Καγκελάριου Μέρκελ.
Αυτή είναι και η ουσία των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Σύνοδο Κορυφής.
Μετά όμως από κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινάει η πραγματικότητα.
Η εφαρμογή δηλαδή της συμφωνίας και ο καθορισμός των λεπτομερειών που αναλαμβάνουν τεχνοκράτες και ειδικοί σύμβουλοι. Και όπως διαφαίνεται, μόλις 48 ώρες μετά την υπογραφή, η Άνγκελα Μέρκελ έλαβε ότι ακριβώς θέλησε. Τη συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων κρατών – μελών της ΕΕ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, αν και πολλές διαψεύδουν ότι ήρθαν σε συμφωνία, όπως η Ιταλία, η Ουγγαρία και άλλες.
Η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά με αντάλλαγμα λίγους ελάχιστους παράνομους μετανάστες, αφού έχει υψώσει τείχη τόσο στη Melilla και στη Ceuta στη Βόρεια Αφρική.
Η μόνη χώρα κυριολεκτικά που έχει αφήσει τα σύνορά της ορθάνοιχτα είναι η Ελλάδα, η οποία ακολουθεί τον αυτοκτονικό δρόμο της πληθυσμιακής αλλοίωσης.
Στη Βουλγαρία άνδρες και γυναίκες της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας θα συμβάλουν στην προστασία των συνόρων, όπου εκεί και σε αντίθεση με τον Έβρο φυλάσσονται.
Η Κροατία και η Σλοβακία έναν συνδυασμό χρηματοδότησης και παροχής ανθρωπίνου δυναμικού.
Η Ελλάδα, χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης συνόρων από την άλλη φαίνεται να έλαβε έξι ακόμα μήνες παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από τη μεταναστευτική κρίση.
Η Ιταλία, φυσικά, αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Γερμανία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και το ίδιο λένε οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας. pro news