Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 για εκκένωση από Αφράτι προς Βασιλικό

 

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού Αφράτι στην Εύβοια, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.24).

Οι κάτοικοι του χωριού Αφράτι στην Εύβοια καλούνται να απομακρυνθούν προς Βασιλικό, καθώς η φωτιά στον Πισσώνα πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.


Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό και αυτή την ώρα καίει δασική έκταση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πισσώνα Ευβοίας, σε καλαμιές.

Η πυρκαγιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε στο δάσος του Πισσώνα.

Μαίνεται η φωτιά στον Πισσώνα της Εύβοιας – Εκκενώνεται το χωριό Αφράτι (upd) Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα 31.07.2024 | 16:40






pronews.gr (Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 16:24) Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα (31/7) το μεσημέρι στην Εύβοια.

Να εκκενώσουν το χωριό καλούνται οι κάτοικοι του Αφρατίου στην Εύβοια, καθώς η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό

Σύμφωνα με eviaonline.gr, οι κάτοικοι αναμένεται να ενημερωθούν με μήνυμα του 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό και αυτή την ώρα καίει δασική έκταση

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πισσώνα Ευβοίας, σε καλαμιές.

Η πυρκαγιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε στο δάσος του Πισσώνα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στον Πισσώνα Ευβοίας

 

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στον Πισσώνα Ευβοίας

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:47 στην περιοχή Πισσώνας και κατευθύνεται νότια ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα κι από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό . Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί δύο μηνύματα από το 112. Συγκεκριμένα στις 14:55 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενώ στις 16:02 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση από τον οικισμό Αφράτι προς Βασιλικό. Ειδικότερα το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».


Νεκτάριος Καραβασίλης

Η Μέση Ανατολή ισορροπεί στο χείλος του πολέμου, δηλώνει η Ρωσία --Καταδικάζει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση

 


Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου και οι βασικοί παίκτες συνεχίζουν να ανεβάζουν τα στοιχήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, καταδικάζοντας τη δολοφονία σε επιδρομή στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και απευθύνοντας έκκληση σε όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο.

"Η περιοχή ισορροπεί αυτήν την στιγμή στο χείλος μιας ολοκληρωτικής σύγκρουσης", δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ναστάζιν.

"Οι πλευρές συνεχίζουν να ανεβάζουν τα στοιχήματα", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η "μανιώδης επιθυμία" των ΗΠΑ να μονοπωλούν την διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τον φόνο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ως αποτέλεσμα επίθεσης με ρουκέτα στην κατοικία του στην Τεχεράνη", δήλωσε επίσης ο Ναστάζιν, υπογραμμίζοντας ότι "είναι προφανές πως αυτοί που οργάνωσαν αυτήν την πολιτική δολοφονία είχαν επίγνωση των επικίνδυνων συνεπειών που ενέχει η ενέργεια αυτή για ολόκληρη την περιοχή".

Η Ρωσία, συνέχισε, έδωσε προσοχή στο γεγονός ότι ο φόνος έγινε στο Ιράν.

"Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από οποιαδήποτε βήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραματική επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή και να προκαλέσουν μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αντιπαράθεση", υπογράμμισε.

Ο Χανίγια δολοφονήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ιράν, ανακοίνωσε η Χαμάς, με το γεγονός αυτό να εγείρει φόβους για ευρύτερη κλιμάκωση στην περιοχή που συγκλονίζεται από τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα και μια επιδείνωση της σύγκρουσης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ είχε καταγγείλλει μια "απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία", σημειώνοντας ότι αυτό "θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων" και θα έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η Ρωσία καταδίκασε επίσης σήμερα την ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο, στην οποία, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σκοτώθηκε ο Φουάντ Σουκρ, ο πλέον υψηλόβαθμος διοικητής του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και υπεύθυνος, σύμφωνα με τον στρατό, για το πλήγμα το Σάββατο στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους.

"Καταδικάζουμε έντονα την στρατιωτική δράση που διεξήχθη από το Ισραήλ, η οποία συνιστά κατάφωρη παραβίαση της λιβανικής κυριαρχίας και των βασικών κανόνων του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο Ναστάζιν.

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την αυξανόμενη απειλή μιας απότομης κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή σε αυτό το πλαίσιο", κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΜ

Η ντροπή της Δημοκρατίας

 

 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI


Ηχθεσινή ημέρα θα μείνει στην Ιστορία ως η μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου. Με μια ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη πληροφορηθήκαμε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών τέθηκε στο αρχείο. Οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ ήταν νόμιμες και δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της εν λόγω υπηρεσίας και της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση υπολείπεται μακράν των ευθυνών που η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει για τον εαυτό της σε αυτό το σκάνδαλο δεν προβλημάτισε καθόλου τους δικαστές που αρχειοθέτησαν τον φάκελο. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει με τραγικό τρόπο τον ξεπεσμό των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα. Σε σημείο μάλιστα που η λεγόμενη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να λειτουργεί όχι απλά ως συνήγορος υπεράσπισης της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά ως ο φανατικότερος υποστηρικτής των ενεργειών της.

Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί όταν η Δικαιοσύνη αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο της όλο αυτό το διάστημα; Καμία έρευνα δεν διέταξε όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Καμία δέσμευση υλικού δεν έκανε στις εμπλεκόμενες εταιρείες. Κι όταν πήγε σε αυτές βρήκε άδεια γραφεία αφού είχε φροντίσει να τους δώσει τον χρόνο να τα αδειάσουν. Κανέναν εμπλεκόμενο δεν κάλεσε ως ύποπτο για τέλεση εγκλήματος. Ούτε βεβαίως άδραξε τα δικαιώματα που της δίνει το Σύνταγμα για προστασία του απορρήτου της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Αυτή η Δικαιοσύνη -μέσω του ανώτατου δικαστηρίου- μας λέει σήμερα πως ΕΥΠ και Predator δεν έχουν καμία σχέση. Αλλά δεν μας λέει πώς εξηγείται ίδια άτομα να παρακολουθούνται και από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό. Αυτή η Δικαιοσύνη μάς λέει ότι νομίμως παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ κρατικοί παράγοντες και ένας τουλάχιστον αρχηγός κόμματος. Αλλά δεν μας λέει πού και πότε αυτοί απείλησαν την εθνική ασφάλεια. Τους αφήνει με τη ρετσινιά του υπόπτου για εξυπηρέτηση αντεθνικών συμφερόντων.

Αυτή η Δικαιοσύνη θα ελέγξει δικαστικά μόνο κάποιους ιδιώτες -και μάλιστα σε βαθμό πλημμελήματος- για την παρακολούθηση, μέσω Predator, υπουργών, της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και πολλών άλλων. Και δεν βλέπει σε αυτήν την παρακολούθηση, αν την έκαναν ιδιώτες όπως ισχυρίζεται, κανέναν εθνικό κίνδυνο. Αν αυτό δεν είναι η ντροπή της Δημοκρατίας, τότε τι είναι;

Ελληνοτουρκικά: Το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση της επίσκεψης Γερλίκαγια

 


Η Αθήνα αποδίδει την εξέλιξη στην ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί λόγω του Κυπριακού και της αντιπαράθεσης στα νότια της Κάσου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρητορική έξαρση και η ένταση στο πεδίο των προηγούμενων ημερών αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες ακύρωσης της προγραμματισμένης για χθες επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τρεις υπουργούς, τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστο Στυλιανίδη και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Από την κατάσταση που επικράτησε περί το Κυπριακό, αλλά και την αντιπαράθεση στα νότια της Κάσου, η ατμόσφαιρα είχε επιβαρυνθεί πολύ, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η ακύρωση της επίσκεψης.

Εκείνο που απασχολεί την ελληνική πλευρά περισσότερο είναι να μη διαταραχθεί η καλή συνεργασία που υπάρχει με την Αγκυρα στην παρούσα φάση στον τομέα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Ως εκ τούτου κρίνεται σημαντικό να μην έχουν την ίδια τύχη οι επαφές που έχουν προγραμματιστεί σε επίπεδο Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος.

«Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία για την επιτυχημένη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και την πάταξη των δικτύων των διακινητών είναι κρίσιμης σημασίας», ανέφεραν ενδεικτικά πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης.

Εν τω μεταξύ, χθες το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε και στο τυπικό βήμα της παράστασης διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για το περιστατικό της Κάσου, καθώς ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την εν λόγω υπόθεση.

Στη ρηματική διακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγκυρα καταγγέλλεται για μονομερείς ενέργειες, που ωστόσο δεν έχουν κανενός είδους επίπτωση στην ουσία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα η παρεμπόδιση ερευνών του πλοίου «Ievoli Relume» από πλοία του τουρκικού ναυτικού, τα οποία δεν τηρούσαν καν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας, ήτοι να κρατούν απόσταση μεγαλύτερη του ενός ναυτικού μιλίου.

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Την ίδια στιγμή, στη γείτονα η ρητορική περί «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν έχει κοπάσει αλλά εντείνεται, όπως προκύπτει και από ομιλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους επικεφαλής και εκπροσώπους των κομματικών οργανώσεων του ΑΚΡ στις πόλεις της Τουρκίας. «Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας. Ας το γνωρίζουν έτσι. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», ανέφερε ο κ. Ερντογάν. Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης CHP τις τελευταίες ημέρες έχουν αποδυθεί σε έναν ανταγωνισμό ρητορικής με επίκεντρο το Αιγαίο, το Κυπριακό και, βεβαίως, το αναθεωρητικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων - Οι ελληνικές συμμετοχές (31/07)

 


Συμμετοχές σε επτά διαφορετικά αθλήματα περιλαμβάνει το «ελληνικό» πρόγραμμα της Τετάρτης (31/7) στην 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. 

Στην κωπηλασία υπάρχει τριπλή ελληνική εκπροσώπηση και μεγάλες «μάχες» σε ημιτελικές σειρές από τους Στέφανο Ντούσκο (σκιφ ανδρών), Αντώνη Παπακωνσταντίνου/Πέτρο Γκαϊδατζή (ημιτελικά διπλού σκιφ ελαφρών ανδρών) και Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού (ημιτελικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών) για μία θέση στους μεγάλους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Στο τζούντο οι Ελισάβετ Τελτσίδου και Θοδωρής Τσελίδης μπαίνουν στους πρώτους γύρους των γυναικών και ανδρών στα 70 και 90 κιλά αντίστοιχα, ενώ στην κολύμβηση «πέφτουν» στα προκριματικά των 200μ. υπτίου ανδρών οι Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος και στα 200μ. πεταλούδας γυναικών η Γεωργία Δαμασιώτη.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης συνεχίζει το αγώνα του στα IQFoil ανδρών με τις κούρσες 7 έως 10, ενώ το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Γκιώνης θα αντιμετωπίσει στους «32» του πινγκ πονγκ ανδρών τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Στις 13:00 μπαίνει στη μάχη του 3ου γύρου του μονού τένις ανδρών κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Σεμπαστιάν Μπαέζ, με στόχο τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Τέλος, στις 21:05 η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
12:24 ημιτελικά διπλού σκιφ ελαφρών ανδρών - Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής (2η σειρά)
12:44 ημιτελικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών - Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού (2η σειρά)
11:04 ημιτελικά σκιφ ανδρών - Στέφανος Ντούσκος (2η σειρά)

ΤΖΟΥΝΤΟ
11:00 1ος γύρος γυναικών -70κ - Ελισάβετ Τελτσίδου: 13ος αγώνας στο Mat1 της Champ-de-Mars Arena
11:00 1ος γύρος ανδρών -90κ - Θόδωρος Τσελίδης - Ρομπέρτο Φλορεντίνο (Δομινικανή Δημοκρατία) - 8ος αγώνα στο Mat 2 της Champ-de-Mars Arena

ΤΕΝΙΣ
13:00 3ος γύρος μονού ανδρών: Στέφανος Τσιτσιπάς - Σεμπαστιάν Μπαέζ (Αργεντινή)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
12:21 προκριματικά 200μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου (2η σειρά), Απόστολος Σίσκος (4η σειρά)
12:46 προκριματικά 200μ πεταλούδα γυναικών - Γεωργία Δαμασιώτη (3η σειρά)
21:45 ημιτελικά 200μ πεταλούδα γυναικών - Γεωργία Δαμασιώτη (εφόσον προκριθεί)
22:47 ημιτελικά 200μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος (εφόσον προκριθούν)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
14:43 7η έως 10η κούρσα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
13:00 Γύρος των «32»: Παναγιώτης Γκιώνης-Κανάκ Τζα (ΗΠΑ)

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
21:05 2η αγωνιστική γυναικών Β’ Ομίλου: Ισπανία - Ελλάδα

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...