Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ο τυφώνας Gaemi πλήττει τη νοτιοανατολική Κίνα αφού σφυροκόπησε την Ταϊβάν και πλημμύρισε τις Φιλιππίνες

 

Ο τυφώνας Gaemi πλήττει τη νοτιοανατολική Κίνα αφού σφυροκόπησε την Ταϊβάν και πλημμύρισε τις Φιλιππίνες

Κύματα στο Ningde καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Gaemi
Κύματα συντρίβονται στην ακτή της πόλης Sansha καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Gaemi, στο Ningde, στην επαρχία Fujian, Κίνα, στις 25 Ιουλίου 2024. cnsphoto μέσω REUTERS Purchase Licensing Rights, ανοίγει νέα καρτέλα
ΠΕΚΙΝΟ, 26 Ιουλίου (Reuters) - Ο τυφώνας Gaemi έπληξε πόλεις στην παράκτια επαρχία Φουτζιάν της Κίνας την Παρασκευή με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε τη χώρα φέτος ξεκίνησε το ταξίδι της στην πολυπληθή ενδοχώρα.
Η καταιγίδα, η οποία έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους καθώς σάρωσε την Ταϊβάν και επιδείνωσε τις εποχικές βροχές στις Φιλιππίνες, έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής σχεδόν 630.000 ανθρώπους στο Φουτζιάν της Κίνας, με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να πρέπει να μετεγκατασταθούν, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. .Ο Gaemi εξακολουθούσε να φυσάει ανέμους έως και 100,8 χλμ/ώρα (62,6 μίλια/ώρα) κοντά στο κέντρο του, υποχωρώντας ελαφρά από τα 118,8 χλμ/ώρα που καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν προσγειώθηκε στην πόλη Πουτιαν της Φουτζιάν.
Ενώ το Gaemi έχει υποβαθμιστεί ως τροπική καταιγίδα λόγω των πιο αργών ταχυτήτων ανέμου, οι μεγάλες ζώνες σύννεφων παραμένουν ένας σημαντικός κίνδυνος πλημμύρας, ιδιαίτερα σε ποτάμια στην κεντρική Κίνα που έχουν ήδη ανυψωθεί λόγω μιας προηγούμενης περιόδου καλοκαιρινών βροχών.Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη επιδεινώνει τις τροπικές καταιγίδες, καθιστώντας τις λιγότερο συχνές αλλά πολύ πιο έντονες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του τυφώνα, η Μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Xi Jinping, πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση για τον έλεγχο των πλημμυρών και προέτρεψε τα στελέχη σε όλη τη χώρα να προστατεύσουν ζωές.
Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις μεγάλων ποταμών και η κατάρρευση μεγάλων και βασικών μεσαίων ταμιευτήρων, σύμφωνα με μια ανάγνωση της συνάντησης που δημοσιεύθηκε από το Xinhua.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...