Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το τάγμα πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βομβαρδίζοντας την περιοχή Belgorod


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή του τμήματος πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βομβαρδίζοντας την περιοχή Belgorod

Ένας στρατιώτης του υπολογισμού του τυφώνα MLRS της 6ης Στρατιάς της δυτικής ομάδας ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Χάρκοβο - RIA Novosti, 1920, 20/11/2022
Στρατιώτης του πληρώματος του Uragan MLRS της 6ης Στρατιάς της Δυτικής ομάδας ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Χάρκοβο. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 20 Οκτωβρίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τέσσερα αμερικανικά οβιδοβόλα, από τα οποία Ουκρανοί μαχητές πυροβόλησαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας .

«Τέσσερα αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M777 και περισσότεροι από δέκα Ουκρανοί στρατιωτικοί καταστράφηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε στις θέσεις του τάγματος πυροβολικού της 40ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Volchansk και στο χωριό Gatishche, στην περιοχή Kharkiv .
Η περιοχή του Μπέλγκοροντ δέχεται συνεχώς βομβαρδισμούς από την Ουκρανία , από τις 11 Απριλίου, ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου λειτουργεί σε όλη την επικράτειά της.
Συνέπειες του μαζικού βομβαρδισμού πυροβολικού του NPP Zaporozhye από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Οι στρατηγικές εγκαταστάσεις του ZNPP υπέστησαν ζημιές από ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Επιπλέον, είπαν στο Υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην αμυντική επιχείρηση "Motor Sich" στο Zaporozhye . Εκεί καταστράφηκε εργαστήριο συναρμολόγησης κινητήρων για αεροσκάφη της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Και στην περιοχή του Kramatorsk , ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο εγκαταστάσεις του αμερικανικού MLRS HIMARS.
Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε επίσης ότι την περασμένη ημέρα, ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν σε διαφορετικούς τομείς του μετώπου. Έτσι, στην κατεύθυνση Krasnolimansky, το ρωσικό πυροβολικό, ως αποτέλεσμα προληπτικών πυρών στις προχωρούσες στήλες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, απέτρεψε τις προσπάθειες του εχθρού να προχωρήσει προς την κατεύθυνση Makeevka , Chervonopopovka και Kremennaya . Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ακινητοποιήθηκαν και πετάχτηκαν πίσω στην περιοχή του χωριού Kolomychikha. Μέσα σε μία μόνο ημέρα, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 30 στρατιωτικούς και μισθοφόρους, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε φορτηγά στην κατεύθυνση Krasnolimansky.
Στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ, Ουκρανοί μαχητές προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην περιοχή Slavny, Pavlovka, Rivnopol και Vremivka. Εκεί οι απώλειές τους ανήλθαν σε 50 άτομα, δύο MT-LB, δύο τεθωρακισμένα οχήματα και τρία φορτηγά.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ανέλαβαν ενεργές ενέργειες στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας. Πυροβολικοί χτύπησαν εχθρικές συγκεντρώσεις, καταστρέφοντας περισσότερους από 20 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και δύο φορτηγά.
Επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό έπληξαν το διοικητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Χερσώνα , 62 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός σε 153 περιοχές σε μια μέρα. Οι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν έξι drones και δύο οβίδες Alder MLRS.
Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...