Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Μετά την κατεπείγουσα εντολή του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές της «Κιβωτού του Κόσμου», στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της ΜΚΟ, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας κι όσων ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών.

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.

Νέες καταγγελίες

Στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα κι άλλες καταγγελίες για τις δομές της Κιβωτού. Η μία αφορά τη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπου πρώην υπάλληλος της δομής κάνει λόγο για κακοποίηση βρεφών, άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στα παιδιά και αποθήκες με ληγμένα τρόφιμα, ανάμεσα σε άλλα.

«Είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του», λέει η υπάλληλος για τον τραυματισμό ενός βρέφους. «Ο γιατρός μού είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φρικτά, ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του -δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα- και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο, αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού», αναφέρει στην καταγγελία της.

Παράλληλα καταγγέλλει την αποσιώπηση των παραπάνω περιστατικών, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια και ακολούθησε μόνο η δική της απόλυση.

Η άλλη καταγγελία που έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες έγινε από μια 20χρονη σήμερα πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία είπε πως την έδιωξαν επειδή έκανε άμβλωση.  «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”. Eγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» κατήγγειλε η κοπέλα. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου» είπε στο  Live News στο Mega.

Τέσσερα πρόσωπα στο επίκεντρο των ερευνών

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρική κατάθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα η καταγγελία αυτή στρέφεται κατά του ιδρυτή της ΜΚΟ πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.

Τα αδικήματα που έρευνα η εισαγγελία είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Στο μεταξύ σήμερα παράλληλα με την έναρξη των καταθέσεων μαρτύρων στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ανακοινώθηκε η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου