Συνελήφθη η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιεί η Οικονομική Αστυνομία στη δομή, οι αστυνομικοί εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι.

Η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός της δομής, υποστήριξε πως δεν είναι δικό της το όπλο και το είχε εκεί ο προηγούμενος. Ωστόσο οι αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψή της και ενημέρωσαν και την Εισαγγελία. Μάλιστα, τώρα γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο.Σημειώνεται ότι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πραγματοποιούσαν το πρωί της Παρασκευής (25/11) έρευνα στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα, ενώ τμία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Από «κόσκινο» η περιουσία του πατέρα Αντωνίου

Σήμερα όπως έγινε γνωστό, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας επεκτάθηκε σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ενώ στο επίκεντρο των ελέγχων, έχουν μπει 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση, ανάμεσα στα οποία ο πατήρ Αντώνιος, η μητέρα του και η πρεσβυτέρα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη ΤρίτηΤα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.