Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Η Ουκρανία ξεκινά έρευνα κατά των εκτελεσθέντων Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου


Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα κατά των εκτελεσθέντων Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου

Το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 22/11/2022
Το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 22 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε έρευνα εναντίον συλληφθέντων Ρώσων στρατιωτικών που πυροβολήθηκαν από μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κατηγορώντας τους νεκρούς για απιστία και παραβίαση των εθίμων του πολέμου.
"Απομίμηση παράδοσης και διάνοιξη πυρός κατά του στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - έχουν κινηθεί διαδικασίες για το γεγονός της απιστίας του ρωσικού στρατού", ανέφερε το κανάλι Telegram του υπουργείου .
Ρώσος στρατιώτης - RIA Novosti, 1920, 21/11/2022
Η ίδια η Μόσχα θα αναζητήσει τους δολοφόνους των Ρώσων κρατουμένων, ανέφερε το Κρεμλίνο
Ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα με το άρθρο «Παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου». Η υπηρεσία σχεδιάζει να εξακριβώσει όλες τις συνθήκες του συμβάντος και να προβεί σε νομική αξιολόγηση όλων των συμμετεχόντων.
Βίντεο με τη δολοφονία των παραδομένων Ρώσων στρατιωτών από μαχητές της UAF εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός σκότωσε σκόπιμα δέκα ανθρώπους με πυροβολισμούς στο κεφάλι. Το τμήμα ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, αλλά για εγκληματική πρακτική κοινή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το υπουργείο τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη «για κάθε βασανισμένο και σκοτωμένο κρατούμενο».
Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για φόνο και κακομεταχείριση κρατουμένων. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Valery Fadeev , και η Διαμεσολαβήτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Tatiana Moskalkova, απηύθυναν έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς απαιτώντας να διερευνήσουν τη δολοφονία του Ρώσου στρατού και να καταδικάσουν το έγκλημα.
Δεν τους αρέσει να πυροβολούν, κρεμιούνται - απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία στις μεθόδους του Δεξιού Τομέα * - RIA Novosti, 1920, 11/12/2022
Μαχητές του «Δεξιού Τομέα»* εκτελούν κρατούμενους, είπε ένας στρατιώτης του NM DPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...