Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Βαξεβάνης μετά την κατάθεση: Αυτούς πρέπει να ψάξουν

 



Επί πέντε ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αγγελική Τριανταφύλλου, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης.

«Σε πρώτη δόση κατέθεσα στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι από τον Ιούλιο του 2022 πριν γίνει γνωστό ότι παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης έφυγαν πενήντα και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ και τώρα επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Γιατί επέστρεψαν; Αυτοί είναι ο πυρήνας και αυτούς πρέπει να ψάξουν» ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Βαξεβάνης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε: «Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα. Αποκάλυψαν την Κυριακή το "Documento" και το "Βήμα" ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων, είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ, είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή, που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Το "Documento" επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων ήταν επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».

Σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο", ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στη δικαστική έρευνα και στην απουσία αρμόδιων συμβούλων. «Στην Εισαγγελία που πάμε και καταθέτουμε -και πιστεύω έχουν κάθε καλή διάθεση να βγει η υπόθεση- δεν έχουν πραγματογνώμονα τεχνικό. Έχουν έναν εισαγγελέα, που πρέπει να ανακαλύψει μια τεράστια υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος -γιατί αυτά τα λογισμικά έχουν την ικανότητα να κρύβονται και να παραπλανούν- προσπαθεί λοιπόν ένας άνθρωπος που δεν ξέρει από αυτά τα πράγματα, να βρει άκρη. Πώς θα βγει άκρη; Ενώ στην εισαγγελία του οικονομικού εγκλήματος, για παράδειγμα, υπάρχουν πραγματογνώμονες», είπε, για να προσθέσει: «Υπάρχουν χαρτιά που να αποδεικνύουν παρακολουθήσεις; Ηλεκτρονικά μέσα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πραγματογνώμονας να τα ψάξει», είπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...