Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ήττα του τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το οποίο βομβάρδισε το Μπέλγκοροντ

 22 Νοεμβρίου 2022


Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν ήττα σε μια μεραρχία της ουκρανικής 40ης ταξιαρχίας πυροβολικού στην περιοχή του Χάρκοβο, η οποία βομβάρδιζε την περιοχή Μπέλγκοροντ. Αυτό ανέφερε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τη μεραρχία κατά τη διάρκεια μάχης με πυρομαχικά στις περιοχές της πόλης Volchansk και του χωριού Gatishche, στην περιοχή Kharkiv, δήλωσε το υπουργείο. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταστράφηκαν τέσσερα συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής και περισσότεροι από 10 ουκρανικοί στρατιώτες.

Επιπλέον, στην περιοχή του Kramatorsk (DPR), πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν δύο εγκαταστάσεις του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε αναφέρει προηγουμένως την καταστροφή των οβίδων M777 από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες προμήθευσαν στον ουκρανικό στρατό. Έτσι, τον Ιούνιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτύπησαν 15 οβίδες σε μια μέρα και τον Αύγουστο χτύπησαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών με βλήματα για το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS και οβίδες για το M777. Αναφέρθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν από τα αμερικανικά οβιδοβόλα Enerhodar Zaporozhye περιοχή.

Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εκτοξεύσει πάνω από 450 πυραύλους από το HIMARS MLRS στο LPR, ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της περιοχής στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC). στις 10 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...