Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

«Χαλάει» ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θ.Κολυδάς

 

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκίνησε με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, φαίνεται τις επόμενες ημέρες αναμένεται πτώση του υδραργύρου και καταιγίδες.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του, προειδοποιεί για σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ημέρες αλλά και για δυνατές βροχέςΑναλυτικά, στην ανάρτησή του, αναφέρει:

«Η θερμοκρασία παρότι διατηρείται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά, δεν θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.Οι άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ – πρόσκαιρα στα ΝΑ την Τετάρτη στα 6 με 7 με σημαντική ενίσχυση Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο.

Ο καιρός άστατος κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα Βόρεια».

Ο καιρός της εβδομάδας από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη (25/6) με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και την Τετάρτη (26/6) και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός την Πέμπτη (27/6). Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή (28/6) στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Μπάιντεν αναγνωρίζει την ηλικία, την κακή απόδοση των συζητήσεων, αλλά ορκίζεται να νικήσει τον Τραμπ Από τους Steve Holland , David Morgan και Nandita Bose 28 Ιουνίου 2024 9:46 μ.μ. GMT+3 Ενημερώθηκε πριν από 9 λεπτά

  RALEIGH, Βόρεια Καρολίνα, 28 Ιουνίου (Reuters) -  Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  δήλωσε την Παρασκευή ότι σκόπευε να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό α...