Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Καυτή η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για τον ΣΥΡΙΖΑ

 syriza

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
 Συνεδριάζουν τα όργανα


Την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή στις 7/7.

Εν μέσω νέου γύρου εσωκομματικής εσωστρέφειας, που ακολούθησε όχι μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αλλά ειδικά τις τελευταίες ημέρες διάφορες δηλώσεις για μαύρα χρήματα σε κόμματα και εσχάτως η απόφαση για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής, πύκνωσαν οι φωνές για σύγκληση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τελικά εισακούστηκαν.

Έτσι, με απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7.το μεταξύ, μετά και τις σημερινές παραιτήσεις των Δ. Τεμπονέρα, Αντ. Κοτσακά και Χ. Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος με αιχμές, διακινούταν κείμενο συλλογής υπογραφών με αίτημα την άμεση σύγκληση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm ο Στ. Κασσελάκης είπε σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, όπως υπογραμμίζει «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».

Ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να «περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι».

Επέμεινε πως ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τι επιθυμούν», ενώ τόνισε πως όσοι επιθυμούν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους».

Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Παράλληλα, εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά επίθεση στη ΝΔ για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του να ανατεθεί στην Deloitte, μια διεθνή εταιρία, να ελέγξει τα οικονομικά των δύο κομμάτων και να βγουν στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8ydWH