Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταμεσονύκτιο παρασκήνιο ενόψει της Πολιτικής Γραμματείας – Σε διαρκή συνεννόηση οι «87»200 Shares facebook sharing button Sharetwitter sharing button Tweetmessenger sharing button Shareemail sharing button

 


ΣΥΡΙΖΑ: Μεταμεσονύκτιο παρασκήνιο ενόψει της Πολιτικής Γραμματείας – Σε διαρκή συνεννόηση οι «87»

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί και ουσιαστικά θα προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή που θα εκκινήσει τις διαδικασίες της το Σάββατο.

Το παρασκήνιο είναι έντονο τις τελευταίες ώρες και οι διεργασίες πολλές. Η πλευρά Κασσελάκη αναμένεται -όπως γίνεται παραδοσιακά σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις- να παρουσιάσει το κείμενο εισήγησης για την Κεντρική Επιτροπή

Ad 
 
Unmute

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ο απολογισμός του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το μέλλον, η πορεία του κόμματος μέσα στις διεθνείς εξελίξεις, ο ρόλος του στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και μια παρουσίαση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον είναι πως τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που διαφωνούν εν πολλοίς με την πολιτική Κασσελάκη, συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ ώστε να αποφασίσουν αν θα πρέπει να καταθέσουν το δικό τους κείμενο.

Οι πληροφορίες που έχουμε, λένε πως το κείμενο αυτό -αν τελικά κατατεθεί- θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστολή των 87 που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές μέρες.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη πρώτης γραμμής υπογράφουν το κείμενο κριτικής κατά Κασσελάκη – Όλα τα ονόματα

Κυριολεκτικά τα ξημερώματα, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στο documentonews.gr, ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»!

Ακόμα και αν δεν κατατεθεί ξεχωριστό κείμενο, το σίγουρο είναι πως θα εκφραστούν διαφωνίες πάνω στην εισήγηση Κασσελάκη. Η τελική απόφαση θα παρθεί κυριολεκτικά στο παρά πέντε…

Στην περίπτωση όπου θα υπάρξουν δύο κείμενα, άνθρωποι που έχουν φάει αυτές τις διαδικασίες με το κουτάλι, λένε πως θα γίνει μια προσπάθεια να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός. Αν η προσπάθεια πέσει στο κενό, τότε θα υπάρξει ψηφοφορία ανάμεσα στα δύο κείμενα, για το ποιο τελικά θα αποτελέσει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή.

Τα μαθηματικά και ο πραγματικός στόχος 

Σύμφωνα με τη… λογική (αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά) η πλευρά Κασσελάκη φαίνεται ότι έχει την πλειοψηφία του Οργάνου

Υπενθυμίζεται πως στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ανάμεσα στους 87. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος ασκούσε συχνά πυκνά κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη έχει παραιτηθεί από τα Όργανα, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας.

Βέβαια, δεν είναι δεδομένο ότι όλοι οι παραπάνω θα στήριζαν οπωσδήποτε μια πρωτοβουλία της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης». Από την άλλη, δεν αποκλείεται κάποιοι που δεν υπέγραψαν την επιστολή την περασμένη εβδομάδα, να τοποθετηθούν κριτικά προς την ηγεσία. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες…

Το σημαντικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι πως όσοι ασκούν κριτική στον Στεφανο Κασσελάκη, είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν. Το πως θα γίνει αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και μέρες. Στόχος τους (τουλάχιστον για την ώρα) δεν είναι η αμφισβήτηση ή μια πρόταση μομφής όπως ακούγεται σε διάφορα πηγαδάκια, αλλά να πιέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει τις προτάσεις τους.

Μέσα στην ημέρα, μετά την Πολιτική Γραμματεία, είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα κάλεσμα για συνεδρίαση των «87», ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση δύο κόσμων σε μία μαραθώνια συνεδρίαση – Τι κατέγραψε ο φακός του in

  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06 Ιουλίου 2024 | 23:12 Πρωτοκλασάτα στελέχη καταθέτουν από το πρωί τις θέσεις και τις προτάσεις τους, αλλά και τις αντιρρήσεις...