Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ο Μπάιντεν αποτυγχάνει να αποσιωπήσει τις εκκλήσεις για εγκατάλειψη της προσπάθειας επανεκλογής

 

Ο Μπάιντεν αποτυγχάνει να αποσιωπήσει τις εκκλήσεις για εγκατάλειψη της προσπάθειας επανεκλογής

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 12 Ιουλίου (Reuters) - Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε περισσότερες εκκλήσεις από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή την Παρασκευή, μετά από συνέντευξη Τύπου στην οποία έδωσε διακριτικές απαντήσεις αλλά περιστασιακά σκόνταψε στα λόγια του.
Δεν ήταν σαφές εάν η απόδοση του Μπάιντεν θα έπειθε τους αμφισβητίες στο κόμμα του ότι είναι το καλύτερο στοίχημά τους να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και να υπηρετήσουν μια ακόμη τετραετή θητεία στον Λευκό Οίκο.Τουλάχιστον 17 Δημοκρατικοί του Κογκρέσου μέχρι στιγμής τον έχουν ζητήσει να αποχωρήσει και να επιτρέψει στο κόμμα να επιλέξει άλλον σημαιοφόρο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ανακοίνωσαν τις θέσεις τους μετά τη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης.
Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του Μπάιντεν και οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι είναι πολύ μεγάλος για τη θέση του θα μπορούσαν να τους κάνουν να χάσουν έδρες στη Βουλή και τη Γερουσία, αφήνοντάς τους χωρίς έλεγχο στην εξουσία στην Ουάσιγκτον, εάν ο Τραμπ κερδίσει τον Λευκό Οίκο.Όμως ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδίαζε να παραμερίσει.
«Αν εμφανιστώ στο συνέδριο και όλοι λένε ότι θέλουν κάποιον άλλο, αυτή είναι η δημοκρατική διαδικασία», είπε ο Μπάιντεν, προτού μεταπηδήσει στη σκηνή, τον ψίθυρο που χρησιμοποιεί συχνά για να τονίσει για να προσθέσει: «Δεν θα συμβεί».
Ο Μπάιντεν ίσως δεν καθησύχασε εκείνους που τρομοκρατήθηκαν από την κακή του επίδοση στο προεδρικό ντιμπέιτ εναντίον του Τραμπ στις 27 Ιουνίου.
Κάποια στιγμή αναφέρθηκε στην αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, ως «Αντιπρόεδρο Τραμπ». Αυτό έγινε λίγες ώρες αφότου παρουσίασε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy ως «Πρόεδρο Πούτιν» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, προκαλώντας αναθυμιάσεις από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.
Ο Μπάιντεν περιστασιακά διέσχιζε τις απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο παρέδιδε επίσης λεπτομερείς αξιολογήσεις για παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου της Ουκρανίας με τη Ρωσία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας, που υπενθύμισαν την εμπειρία δεκαετιών του στην παγκόσμια σκηνή.
Ορισμένοι Δημοκρατικοί δεν καθησυχάστηκαν.
"Πρέπει να υποβάλουμε τον ισχυρότερο δυνατό υποψήφιο για να αντιμετωπίσουμε την απειλή που θέτει ο υποσχεμένος αυταρχισμός MAGA του Τραμπ. Δεν πιστεύω πλέον ότι αυτός είναι ο Τζο Μπάιντεν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζιμ Χάιμς από το Κονέκτικατ, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο να τερματίσει την εκστρατεία του μετά τη συνέντευξη ΤύπουΈνας ανώτερος αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας χαρακτήρισε την παράσταση "η χειρότερη όλων των κόσμων. Όχι καλή. Αλλά όχι αρκετά κακή για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη... Θα δώσει αρκετή κάλυψη για να τον υποστηρίξει δημόσια, μόνο για να πες ότι δεν είναι έτοιμος για αυτό ιδιωτικά».
Ο έρανος Ντμίτρι Μέλχορν είπε ότι άλλοι δωρητές του είπαν ότι είδαν μια ισχυρή απόδοση από τον πρόεδρο. "Αυτό είναι το πρόσωπο που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ. Τα λάθη φτιάχνονται και η ανάποδη είναι ισχυρή", είπε στο Reuters.
Ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Παρασκευή στο Ντιτρόιτ, όπου η εκστρατεία του λέει ότι θα επικεντρωθεί στους «κίνδυνους» της ατζέντας του Τραμπ.
Η πόλη του Μίσιγκαν είναι επίσης η έδρα του εργατικού συνδικάτου United Auto Workers, του οποίου οι ηγέτες υποστήριξαν τον Μπάιντεν, αλλά τώρα αξιολογούν τις επιλογές τους , είπαν τρεις πηγές στο Reuters.
Με τους περισσότερους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να χωρίζονται σταθερά σε ιδεολογικά στρατόπεδα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα παραμένει κοντά.
Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ ισοβαθμούν με 40% έκαστος. Ωστόσο, ορισμένοι ακομμάτιστοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι ο Μπάιντεν χάνει έδαφος στα ελάχιστα ανταγωνιστικά κράτη που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...