Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα με βροχές και τρομερούς ανεμοστρόβιλους

 Milton

Η καταιγίδα κινήθηκε προς τα νότια τις τελευταίες ώρες και έφτασε στην ξηρά στο Σιέστ Κι κοντά στη Σαρασότα, περίπου 112 χιλιόμετρα νότια της Τάμπα. Η κατάσταση στην περιοχή της Τάμπα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε μεγάλη έκτακτη ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς το Σεντ Πίτερσμπεργκ κατέγραψε βροχή πάνω από 41 εκατοστά, με αποτέλεσμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιήσει για ξαφνικές πλημμύρες.

Ο τυφώνας έχει προκαλέσει αρκετά μεγάλες ζημιές και έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 1,9 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην κομητεία Χάρντι και στις γειτονικές Σαρασότα και Μάνατι.

Πριν ακόμη ο Μίλτον φτάσει στην ξηρά, ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την πολιτεία, καταστρέφοντας πάνω από 100 σπίτια.

Λόγω του τυφώνα ξηλώθηκε η στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.

Καθώς ο τυφώνας διασχίζει τη χερσόνησο της Φλόριντα οι έντονες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες στην ενδοχώρα κατά μήκος ποταμών και λιμνών και αναμένεται να επηρεάσει την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ορλάντο. Οι άνεμοι έχουν αυξηθεί στην περιοχή του Ορλάντο τις τελευταίες ώρες και πλέον πνέουν με ταχύτητα περίπου 96 χλμ/ ώρα.

Ένα σκάφος που υπέστη ζημιές στον πρόσφατο τυφώνα Helene πριν από την άφιξη του τυφώνα Milton, στη Νότια Πασαντίνα, Φλόριντα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024. | AP Photo/Rebecca Blackwell

Αξιωματούχοι στην κομητεία Μάρτιν της Φλόριντα αναφέρουν ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί και δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Οι αρχές είχαν εκδώσει δραματικές προειδοποιήσεις σε μεγάλο μέρος των πολιτών να φύγουν, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ζήτημα ζωής ή θανάτου.Πάνω από 5,5 εκατ. άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις εντολές να αποχωρήσουν από τις κατοικίες τους.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις περιέγραψε την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος πόρων, συμπεριλαμβανομένων 9.000 μελών της Εθνικής Φρουράς από τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες, πάνω από 50.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας από την Καλιφόρνια και περιπολικά αυτοκινητόδρομων να συνοδεύουν βυτιοφόρα καυσίμων για να αναπληρώσουν τις προμήθειες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να απομακρυνθούν.

Πάνω από το 60% των βενζινάδικων στην Τάμπα και το Σεντ Πίτερσμπεργκ είχαν ξεμείνει από βενζίνη το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το GasBuddy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Florida live cameras: Tracking Milton