Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Συρία: Προς Κουρδικό κράτος με αμερικανική υποστήριξη;

ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Συρία: Προς Κουρδικό κράτος με αμερικανική υποστήριξη;

Συρία: Προς Κουρδικό κράτος με αμερικανική υποστήριξη;

Πόσο μακριά βρισκόμαστε από την ίδρυση ενός Κουρδικού Κράτους; Ο πόλεμος στη Συρίας ίσως να έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυσή του, με αμερικανική υποστήριξη, λένε παρατηρητές. 

Εάν κάποιος επικεντρώσει την προσοχή του πάνω στον χάρτη τις περιοχές που βομβαρδίζουν οι Τούρκοι στην Συρία, θα καταλάβει ότι ο στόχος είναι η αποτροπή της κατάκτησης εδαφών από τους Κούρδους της Συρίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου Κουρδιστάν....

Ήδη στο Ιράκ το αυτόνομο Κουρδιστάν υπάρχει πάνω από μια δεκαετία, στην Τουρκία έχουν ξαναρχίσει οι σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις στις κουρδικές περιοχές και συχνά οδηγούν σε μεγάλα πλήγματα τον τουρκικό στρατό, ενώ για να συμπληρωθεί το παζλ, απομένει η λωρίδα των Κούρδων κάτω από τη νότια Τουρκία, στην περιοχή που βρίσκεται πάνω από το Χαλέπι.

Αυτό ακριβώς είναι ο τουρκικός εφιάλτης. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα ‘Ισβέστια’ επίκειται η δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Κουρδιστάν, με το πρόσχημα του αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, αποτελούν ένα στάδιο προετοιμασίας για την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Από σήμερα σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας - Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

10:55, 01.05.2024 Share facebook twitter 12 1 bookmark Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης από το βήμα της βουλής χθες έδωσε το στίγμα των αλ...