Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Σόιμπλε διαψεύδει την Die Welt

soible

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών | EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Το νέο σενάριο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt σε βάρος της χώρας μας για κούρεμα του ελληνικού χρέους, που θα συνοδευτεί από Grexit, διέψευσε σήμερα το Βερολίνο.
Το δημοσίευμα με τίτλο «Κούρεμα χρέους για την Αθήνα και μετά αντίο» έγραφε ότι «στην καλύτερη περίπτωση, η αποχώρηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με ένα γενναιόδωρο κούρεμα του χρέους στην Ελλάδα, με παράλληλη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη». 
Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσαν σήμερα πως «το άρθρο γνώμης της εφημερίδας Die Welt δεν (το) εκφράζει, ούτε αποδίδει τις ιδέες του για το ελληνικό πρόγραμμα». 
Ακόμη οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την άποψη πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η εφημερίδα έκανε επίσης λόγο για αδιέξοδο της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως τη φέρνει σε «πολύ δύσκολη θέση» «το γεγονός ότι το ΔΝΤ απειλεί να εγκαταλείψει το κλάμπ των δανειστών».
Τέλος, η Die Welt σχολίαζε ότι «το Κοινοβούλιο έχει θέσει ως όρο την συμμετοχή των αυστηρών ελεγκτών του ΔΝΤ, προκειμένου να συμφωνήσει στο τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς υπάρχει έντονη δυσπιστία έναντι της Κομισιόν, η οποία τηρεί ενδοτική στάση.
»Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει πλέον οικονομικά, θα είναι πολύ δύσκολο για τον κυβερνητικό συνασπισμό να πείσει τους πολίτες πως η Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο βαρέλι δίχως πάτο». 

Το υπερταμείο

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ορίσει τη διοίκηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη του έτους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη θετική αξιολόγηση από τους υπουργούς της ευρωζώνης των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου